22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal la ieşire din Slatina

Accident mortal la ieşire din Slatina

Două persoane au decedat, iar alte cinci au ajuns la spital cu răni grave în urma unui accident produs sâmbătă noapte la ieşire din Slatina. Tragedia s-a produs din cauză că şoferul vinovat de producerea evenimentului rutier a adormit la volan.

Adrian Cotoarbă, de 32 de ani, din localitatea Slatina, în timp ce conducea autoturismul Peugeot proprietate personală, din direcţia Piteşti – Slatina, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism Dacia. Acesta era condus regulamentar de Marius Pelcea, de 24 de ani, din municipiu. Potrivit oamenilor legii, şoferul vinovat de producerea accidentului se pare că a adormit la volan. În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto Adrian Cotoarbă şi a unui pasager din celălalt autoturism. Este vorba despre Ion Datcu, de 46 de ani, din comuna Priseaca.

Alte cinci pesoane, rănite

În urma accidentului, alte cinci persoane au ajuns la spital cu răni grave. Printre acestea se află şi doi minori. Conducătorul autoturismului Dacia Logan, Marius Pelcea, a ajuns la spital alături de soţia unuia dintre decedaţi, Irina Datcu, de 43 de ani, a minorului F. D., de patru ani, din comuna Priseaca, şi Florea S., de 45 de ani, din Slatina. Din cel de-al doilea autoturism, al cărui şofer a murit, a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina minorul A. C., de cinci ani, din oraşul Slatina.
Trei dintre victime au rămas încarcerate. „Paramedicii ajunşi la locul intervenţiei au găsit cele două autoturisme implicate în accident, avariate în proporţie de 50%, iar trei victime prinse între fiarele contorsionate ale maşinilor. Salvatorii au acţionat mai întâi pentru descarcerarea unuia dintre pasagerii care a fost găsit fără puls, fără respiraţie, cu midriază fixă, trecându-se la executarea manevrelor de resuscitare. Victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, constatându-se decesul după aproximativ 40 de minute. Apoi, s-a acţionat pentru descarcerarea altei persoane care a fost găsită de paramedici conştientă. Şoferul autoturismului Peugeot a rămas şi el prins între fiarele maşinii. Acesta a fost găsit de salvatori fără puls, fără respiraţie şi cu midriază fixă. Paramedicii au încercat mai bine de 30 de minute resuscitarea bărbatului, dar acesta nu a răspuns, fiind declarat decedat“, a declarat sergent major Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII