11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConcurs de matematică în limba engleză la Şcoala nr. 22

Concurs de matematică în limba engleză la Şcoala nr. 22

Elevii din clasele IV-VIII cu aptitudini, înclinaţii deosebite la disciplinele matematică şi engleză din judeţul Dolj, dar şi din alte judeţe din ţară sunt aşteptaţi să se înscrie la Concursul „22 Mets“, care se va desfăşura la Şcoala nr. 22 „Mircea Eliade“, din Craiova. Concursul se află la cea de-a patra ediţie şi are ca obiectiv general promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului la matematică şi engleză. Competiţia este avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi este cuprinsă în calendarul Societăţii Ştiinţifice de Matematică – filiala Craiova, punând în evidenţă şi specificul Şcolii nr. 22 „Mircea Eliade“, unde elevilor din clasele de gimnaziu li se predă intensiv limba engleză.
Cupa competiţiei va fi câştigată de elevul cu punctajul cel mai mare, la fiecare nivel. Următorii trei clasaţi vor primi în ordine premiile I, II şi III, locurile 5-10 vor primi menţiuni, iar restul elevilor – diplome de participare. De asemenea, se asigură premierea în bani, aceasta fiind programată pentru duminică, 7 noiembrie, ora 10.00, la Sala de Festivităţi a Grupului Şcolar „Energetic“ din Craiova.
Examenul va fi structurat în trei părţi: test grilă de matematică în limba engleză, apoi rezolvarea a două probleme de matematică în limba engleză, ce necesită redactarea rezolvării tot în limba engleză, iar testul final cuprinde una sau două probleme de matematică în limba română, care trebuie traduse şi rezolvate în limba engleză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII