15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Piliţi“ la volan

„Piliţi“ la volan

Poliţiştii doljeni au întocmit la sfârşitul săptămânii trecute şase dosare penale pe numele tot atâtora şoferi prinşi băuţi la volan. Unul dintre ei a provocat un accident rutier în urma căruia au fost avariate două maşini.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a comunicat că, vineri şi sâmbătă, poliţiştii de la Rutieră au depistat în trafic şase şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.
Vineri, ofiţerii Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control, pe strada Maria Tănase din localitate, un Cielo condus de Iacob Boboc, de 55 de ani, din municipiu. Când i-au cerut actele şoferului, poliţiştii au observat că acesta mirosea a alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat… 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot vineri, poliţiştii din Segarcea l-au prins pe Viorel Ungureanu, de 38 de ani, din localitate, care conducea o Dacie, deşi băuse înainte de a se urca la volan. În cazul său, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 23.00, oamenii legii l-au depistat în comuna Pleniţa, pe DJ 561 D, pe Andrei Măgureanu, de 20 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o Dacia Logan, având o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Câteva ore mai târziu, efective ale Poliţiei Băileşti l-au găsit pe Nicolae Burcheci, de 23 de ani, din localitate în timp ce conducea un Logan, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a stabilit că tânărul şi băuse, având o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot sâmbătă noapte, în jurul orei 4.00, poliţiştii l-au identificat pe strada Sărarilor din Craiova pe Ştefan Câmpeanu, de 24 de ani, în timp ce conducea un Fiat având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pieton băut, lovit
de maşină

Tot sâmbătă, un şofer care s-a urcat la volan deşi băuse a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Sâmbătă seară, Eugen Ciorâiea, de 24 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Dacia din municipiu după o curbă uşoară la stânga a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-o autoutilitară staţionată. În urma accidentului nu a fost rănită nici o persoană, însă au fost avariate ambele autovehicule. Poliţiştii de la Rutieră au aflat şi motivul pentru care tânărul şofer pierduse controlul volanului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de… 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 19.00, în comuna Celaru, pe DJ 604, Valerica Andreescu, de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară VW l-a lovit şi accidentat uşor pe Virgil Ştefan, de 35 de ani, din aceeaşi localitate. Potrivit procedurii, poliţiştii le-au pus fiola ambelor persoane implicate în accident, stabilind că victima era băută bine, aparatul indicând o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, poliţiştii au stabilit că vinovat de producerea accidentului se face şoferul, care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi.
Poliţiştii doljeni au precizat că în toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv conducere fără permis pe numele lui Burcheci şi vătămare corporală din culpă pe numele Valericăi Andreescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII