16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClanul Paris, după gratii

Clanul Paris, după gratii

http:http://www.youtube.com/watch?v=rD5tJAu0GZo
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova şi jandarmii Grupării Mobile Craiova, acţionând cu sprijinul SRI Dolj şi sub coordonarea procurorilor DIICOT Craiova, au destructurat vineri un grup infracţional specializat în trafic de persoane.
Vineri dimineaţă, puţin după ora 6.00, oamenii legii au efectuat simultan şapte percheziţii domiciliare în Balş (Olt) şi Craiova (Dolj). Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor un autoturism de lux marca Audi, 300 de grame de bijuterii din aur, mai multe calculatoare şi telefoane mobile, dar şi aparatură electronică. Cinci persoane au fost reţinute şi conduse pentru audieri în faţa procurorilor DIICOT. Faţă de patru dintre ele, anchetatorii au înaintat vineri seară judecătorilor de la Tribunalul Dolj propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracţional – cunoscut drept Clanul Paris din Balş – se ocupau cu racolarea şi exploatarea sexuală a mai multor fete, multe dintre ele minore, din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Argeş şi Vâlcea. Oamenii legii au identificat deja 24 dintre victime. Majoritatea fuseseră minţite că le aşteaptă în Italia locuri de muncă fie în restaurante, ca ospătăriţe, fie la cămine de bătrâni, ca îngrijitoare. Când ajungeau acolo, erau însă obligate să se prostitueze, banii primiţi de la clienţi intrând integral în buzunarele proxeneţilor. Anchetatorii cred că membrii grupului au obţinut din exploatarea sexuală a tinerelor românce venituri de peste 350.000 de euro doar în cursul anului trecut şi în prima parte a acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII