5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii, demolaţi cu scandal

Romii, demolaţi cu scandal

Mai mult de 30 de construcţii în care trăiau 160 de romi – după calculele primăriei, peste 200 – după declaraţiile locuitorilor din zonă, au fost rase vineri de pe faţa pământului la marginea Craiovei, în zona Potelu.
Motivul invocat de Primăria Craiova a fost unul sec, aruncat presei printr-un comunicat subţire pe toate feţele: proprietarii nu deţin autorizaţie de construire, „aceste locuinţe fiind ridicate peste o importantă conductă de apă, care face legătura între cartierul Făcăi şi restul municipiului Craiova. Acţiunea este derulată în baza legală a unei hotărâri a Consiliului Local Municipal Craiova şi este coordonată de Serviciul Disciplina în Construcţii al Primăriei“, după cum se arată în comunicatul municipalităţii. Unde vor locui romii şi copiii lor de-acum încolo? O parte, adică aceia care au buletine de Craiova, nu se ştie câţi la număr, vor primi teren la Hanul Roşu în baza unor decizii ale comisiei sociale a primăriei, pentru a-şi face alte coşmelii, a declarat viceprimarul craiovean Teodor Sas. Asta dacă se dovedeşte că nu au alte posibilităţi locative, aşa cum s-a întâmplat acum doi ani, tot în urma unei campanii de demolare, la Făcăi.
Acţiunea de vineri a primărie nu a fost lipsită de incidente. O minoră „i-a pus în dificultate“ pe demolatori şi pe paznicii lor, poliţiştii comunitari. Aceştia s-au străduit minute în şir s-o imobilizeze, după ce fata începuse să arunce cu pietre şi cărămizi în utilajele folosite la demolare. Până să-i pună cătuşele, poliţiştii au dus lupte grele, din care unii au ieşit foarte şifonaţi şi cu muşcături. Minora a fost imobilizată în cele din urmă şi dusă la o secţie de poliţie, iar părinţii ei au fost amendaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII