10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorii îl mai ţin pe Samir după gratii

Judecătorii îl mai ţin pe Samir după gratii

Tribunalul Dolj a respins vineri încă o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Samir Sprânceană, arestat la începutul lunii iunie pentru fraude cu cărţi de credit.
Samir Ionel Sprânceană, cunoscut drept unul dintre „fruntaşii“ restituirilor ilegale de TVA din Dolj, este în arestul IPJ de la începutul lunii iunie, când a fost arestat împreună cu alte cinci persoane, printre care şi nepotul său, Ovidiu Doran, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, clonare de carduri şi retrageri frauduloase de la bancomate. Procurorii DIICOT Craiova, care au coordonat cercetările în cazul acestui grup de carderi, au stabilit că Sprânceană era liderul, el fiind cel care cumpăra aparatura, coordona activităţile membrilor grupului, dar se ocupa şi de eliberarea „săgeţilor“ prinse de autorităţile străine.
Probele administrate de anchetatori au scos la iveală faptul că grupul coordonat de Samir se ocupa cu montarea de aparatură pentru copierea datelor de pe carduri pe bancomate din Germania, Franţa şi Italia. După ce obţineau datele cardurilor, le clonau, după care retrăgeau de pe ele diferite sume de bani.
După ce a ajuns în arest, Samir a făcut mai multe cereri de eliberare provizorie sau de înlocuire a măsurii arestării preventive, însă până în prezent nici una nu i-a fost admisă de instanţele din Craiova. Vineri, Tribunalul Dolj a judecat altă cerere de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de avocaţii inculpatului pe 21 iulie. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, judecătorii au respins cererea de eliberare, Samir având posibilitatea să facă recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS