21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTiugan a ajuns în arest

Tiugan a ajuns în arest

Curtea de Apel Craiova a dispus marţi, la patru zile de când a judecat recursurile formulate de procurorii DIICOT şi de cele opt persoane arestate preventiv pe 28 mai pentru infracţiuni cu cărţi de credit, ca Dragoş Tiugan, fiul medicului Alexandru Tiugan, să fie arestat.
Reamintim că, în dimineaţa de 27 mai, ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de procurorii DIICOT, au ridicat din Craiova, Bucureşti, Slatina şi Caracal mai multe persoane care se ocupau cu fraude cu cărţi de credit atât în ţară, cât şi în străinătate. A doua zi, procurorii au făcut la Tribunalul Dolj 13 propuneri de arestare preventivă, dintre care trei în lipsă, pe numele suspecţilor. Instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a opt dintre inculpaţi – Ion Vrancea, zis Iulică, şi Mihai Neacşu, ambii din Bucureşti, Leonard Vasile, zis Lony, Marian Badea, zis Pisic, Andrei Cercelaru, Cătălin Dima, Horia Hangu şi Narcis Cîţă, ultimii din Craiova. În cazul lui Dragoş Radu Tiugan şi al lui Doru Stan, ambii din Craiova, instanţa a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea timp de 30 de zile. Atât procurorii, cât şi inculpaţii au făcut recurs împotriva hotărârii instanţei la Curtea de Apel Craiova. La termenul de pe 31 mai, instanţa a amânat judecarea recursului pentru 4 iunie, însă atunci magistraţii nu au luat o hotărâre, ci au amânat pronunţarea pentru marţi, 8 iunie.
Marţi, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus arestarea preventivă a inculpatului Dragoş Tiugan pentru 29 de zile, însă l-au eliberat pe Cătălin Dima, din cauza unor probleme procedurale descoperite în legătură cu mandatul emis de Tribunalul Dolj pe 28 mai.
Toţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a unor date informatice, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, dar şi falsificarea unor instrumente de plată electronică şi punerea în circulaţie a acestora. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII