12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşina condusă de Manţog circula cu 80 km pe oră

Maşina condusă de Manţog circula cu 80 km pe oră

Raportul de expertiză tehnică auto solicitat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova în dosarul în care este cercetat Ionel Manţog a fost finalizat şi îi este defavorabil liderului PDL Gorj.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova, care instrumentează dosarul accidentului produs de liderul PDL Gorj, Ionel Manţog, au primit expertiza tehnică auto solicitată în acest caz. Potrivit documentului, autoturismul condus de liderul PDL Gorj avea în momentul impactului cu ambulanţa viteza de 80 de kilometri la oră. De asemenea, concluzia raportului de expertiză este că impactul dintre autoturismul BMW şi salvarea care transporta un pacient putea fi evitat de către Ionel Manţog, însă acesta s-a angajat într-o depăşire neregulamentară. Conform expertizei, maşina se afla în stare bună de funcţionare. Nici zilele de îngrijiri medicale primite de ambulanţierul rănit grav nu sunt în măsură să-l scape pe Ionel Manţog de dosarul penal, întrucât salariatul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj rănit în accident a stat aproape trei luni în spital. Chiar dacă bărbatul îşi va retrage plângerea, anchetatorii va trebui să continue ancheta, potrivit reglementărilor legale.

Un mort şi un rănit  

Ionel Manţog a fost autorul unui accident rutier pe 24 noiembrie 2009, în urma căruia un gorjean şi-a pierdut viaţa. Medicii legişti au concluzionat că decesul pacientului tranportat în ambulanţa lovită de maşina condusă de Manţog a fost cauzat de o afecţiune cardiacă. În prezent, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova îl cercetează pe liderul PDL Gorj pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit conducerii Parchetului Curţii de Apel din Craiova, acuzatul are posibilitatea să conteste raportul de expertiză în cazul în care nu este mulţumit de concluziile stabilite în acesta. Într-o astfel de situaţie, contraexpertiza ar putea prelungi ancheta procurorilor cu aproape un an, cât durează de obicei verificările în  situaţii asemănătoare. Actualul director economic al Complexului Energetic de la Turceni este trimis în judecată în dosarul „strămutaţilor de lux“, procesul fiind blocat momentan în urma unor contestaţii de natură procedurală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII