25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrăgan rămâne în arest

Drăgan rămâne în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj nu s-au lăsat impresionaţi de pove-stea lui Gigi Cosmin Drăgan, care a declarat că a fost provocat şi ameninţat de victima sa, şi nici de apărătorul învinuitului, care a susţinut că tânărul îl bătuse pe Pavel Rentea pentru că avusese o tulburare psihică de moment, provocată de faptul că cineva îi zgâriase maşina.

Tribunalul Dolj a judecat vineri dimineaţă recursul formulat de craioveanul Gigi Cosmin Drăgan, de 22 de ani, împotriva mandatului de arestare emis miercuri pe numele său de Judecătoria Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
Considerat infractor periculos, poliţia şi-a luat măsurile de rigoare şi l-a condus la instanţă pe Drăgan cu o escortă suplimentară de mascaţi de la Serviciul de Intervenţie Rapidă.

Teoria provocării

În faţa completului de judecată, prezidat de judecătorul Laurenţiu Anghel, Drăgan a dorit să facă o nouă declaraţie, prin care să-şi justifice comportamentul, sperând să-i înduplece astfel pe magistraţi. El a recunoscut săvârşirea faptei, dar a susţinut că „l-am lovit pe Pavel Rentea pentru că m-a provocat“. „Nu era pe trecerea de pietoni, aşa cum s-a spus. I-am atras atenţia să se dea la o parte ca să trec, pentru că nu se află pe trecerea de pietoni, iar dânsul a venit la mine, m-a înjurat şi m-a ameninţat. Nu mi-a dat voie să cobor din maşină şi a vrut să mă pălmuiască prin geamul deschis al maşinii“, a spus învinuitul.
Chestionat de preşedintele completului de judecată dacă l-a lovit în două rânduri pe decedat, Cosmin Drăgan a recunoscut chiar şi faptul că a avut două altercaţii cu Rentea, prima lângă maşină, iar a doua la ceva distanţă de vehicul.
„Prima dată nu l-am lovit, doar l-am împins şi a căzut jos. Apoi a luat nişte pietre de jos şi m-a ameninţat că dă cu ele în maşină. L-am lăsat să se depărteze cinci-zece metri, ca să fiu sigur că nu mai poate să dea în maşină, m-am dus după el şi l-am lovit a doua oară. L-am lovit cu pumnul sau cu palma peste gât, peste faţă, nici eu nu-mi mai aduc aminte“, a spus Drăgan.
Declaraţia lui Gigi Cosmin Drăgan pare să fie în parte contrazisă de filmul realizat de camera de supraveghere din sensul giratoriu. Urmărind filmul, se poate observa că Pavel Rentea se depărtase la vreo 20-30 de metri de locul primului incident, astfel că nu mai putea prezenta vreun pericol pentru Drăgan. Acesta din urmă, deşi n-ar mai fi avut nici un motiv, s-a dus totuşi în fugă după bunicul care-şi ţinea nepoţica de mână şi l-a agresat a doua oară.

Era supărat pentru că i s-a zgâriat maşina

Luând cuvântul în apărarea clientului său, avocatul Silviu Drăgan a solicitat completului de judecată să admită recursul şi să permită cercetarea în continuare a lui Gigi Cosmin Drăgan în stare de libertate. Avocatul a susţinut că măsura arestării preventive a clientului său nu se justifică, aducând următoarele argumente: „Din momentul în care a realizat gravitatea faptei, el a mers la spital să se intereseze de soarta victimei şi apoi s-a dus de bunăvoie la poliţie, recunoscând în permanenţă săvârşirea faptei“.
Avocatul a susţinut că Drăgan era nervos în momentul în care l-a întâlnit pe Pavel Rentea pentru că îşi… zgâriase maşina, astfel că acest incident i-a provocat o… tulburare psihică, pe fondul căreia l-a bătut pe Pavel Rentea. „Şocul pe care l-a avut în timpul discuţiilor cu Rentea a dat naştere unei tulburări psihice, pe fondul unui incident avut mai devreme, anume că îi fusese avariată maşina“, a susţinut apărătorul lui Gigi Cosmin Drăgan.
Cât priveşte susţinerea procurorilor că fapta lui Cosmin Drăgan a scandalizat lumea, avocatul a spus în faţa instanţei că acest lucru nu s-a întâmplat imediat, ci doar după patru zile, cu ocazia reţinerii clientului său, şi că „nu există date care să ateste că opinia publică s-a scandalizat până la momentul reţinerii“. Probabil că avocatul n-a citit Gazeta de Sud, care a prezentat în permanenţă pe site-ul său evoluţia evenimentului, şi nici nu s-a uitat la televizor în zilele Paştelui.
Procurorul a solicitat însă instanţei respingerea recursului, motivat atât prin prisma sentimentului public de revoltă şi indignare faţă de fapta învinuitului, cât şi prin perseverenţa infracţională a inculpatului, care este recidivist, fiind condamnat la doi ani cu suspendare pentru complicitate la furt.
Ultimul cuvânt l-a avut învinuitul, care, din boxa acuzaţilor, a solicitat doar admiterea recursului, susţinând că îşi regretă fapta.

Recurs respins

După mai puţin de o oră de deliberări, judecătorii din complet au decis în unanimitate să respingă recursul formulat de Gigi Cosmin Drăgan. Ca atare, învinuitul va rămâne în următoarele 29 de zile în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Până atunci, procurorii speră să primească de la medicii legişti şi raportul de expertiză medico-legală, care să aducă lămuriri şi în privinţa celuilalt cap de acuzare din acest dosar, acela al săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII