10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGospodării inundate în Târgu Jiu

Gospodării inundate în Târgu Jiu

Pompierii gorjeni au intervenit vineri pentru a scoate apa din mai multe gospodării situate la periferia municipiului Târgu Jiu. Precipitaţiile din noaptea de joi spre vineri şi apa care s-a scurs de pe versanţii Dealului Târgului au dus la inundarea mai multor gospodării de pe Aleea Merilor, din cartierul târgujian Meteor. Apa a inundat curţile a trei gospodării din zonă, dar cea mai gravă situaţie a fost în gospodăria familiei Mihai, unde apa a pătruns şi în casa în care locuiesc mai multe persoane, printre care şi câţiva copii.
Flutura Mihai a declarat că membrii familiei sale au încercat să scoată apa din casă, dar, nereuşind, au apelat la pompieri. „Am stat în apă o parte din noapte, ne-am udat hainele de pe noi. A venit apa mai rău ca altădată. Aşa e zona asta“, a spus femeie. „Am intervenit cu o motopompă şi am evacuat apa din gospodăria familiei Mihai de pe Aleea Merilor. Casa este în calea apelor care se scurg de pe Dealul Târgului“, a spus unul dintre pompierii sosiţi la intervenţie.
La faţa locului a venit şi Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu: „Din păcate, această familie nu are autorizaţie de construcţie pentru imobil. Zona este mlăştinoasă şi era firesc să apară astfel de probleme. O să încercăm să îi ajutăm cu balast pentru a reface calea de acces spre locuinţă şi îi vom chema la primărie pentru a intra în legalitate. Cele două drenuri de scurgere care existau în această zonă au fost înfundate în momentul în care dumnealor şi-au construit casa. Apa a intrat şi în gospodăriile altor localnici, dar a fost scoasă de pompieri“.
În judeţul Gorj, există în prezent peste o sută de zone de risc în ceea ce priveşte producerea de alunecări de teren şi inundaţii. Potrivit colonelului Liviu Dumitraşcu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, instituţia monitorizează în tot judeţul 124 de zone de risc, în 94 de cazuri fiind vorba de risc ridicat de producere a inundaţilor, iar în rest, de alunecări de teren active.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS