10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfgani abandonaţi într-o pădure

Afgani abandonaţi într-o pădure

Nouă persoane de cetăţenie afgană au fost descoperite sâmbătă dimineaţă într-o pădure din judeţul Mehedinţi, la marginea oraşului Strehaia. Străinii voiau să ajungă în Italia, dar drumul lor s-a oprit tot într-o ţară a Uniunii Europene, unde au dat nas în nas cu poliţiştii din România.
Cei nouă afgani au fost aduşi în Mehedinţi cu un tir, iar aici călăuzele, care au primit bani pentru a-i scoate din Afganistan, i-au abandonat la marginea unei păduria.
„În data de 16.01.2010, la ora 5.05, poliţiştii mehedinţeni, desfăşurând activităţi specifice, au depistat pe raza localităţii Argineşti mai multe persoane străine. A fost alertat întregul efectiv de poliţie al oraşului Strehaia, pentru efectuarea cercetărilor. Poliţiştii au identificat şi imobilizat cinci cetăţeni străini cu trăsături asiatice, pe raza localităţii Argineşti, într-o parcare, iar în urma scotocirilor în pădurea din apropiere, organele de poliţie au mai depistat patru persoane ce făceau parte din acelaşi grup. Documentând activitatea celor nouă cetăţeni străini, organele de poliţie au stabilit că aceştia aveau asupra lor documente în limba greacă, şi au declarat că sunt cetăţeni afgani. Din spusele lor a rezultat că intenţionau să se deplaseze în Italia. Cei în cauză au fost predaţi Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, care va continua cercetările, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale“, a declarat Ştefan Ponea, inspector-şef al IPJ Mehedinţi.
Transfugii ajunşi pe mâna poliţiei au cerut azil în ţara noastră, neavând de gând să se mai întoarcă de unde au plecat.
„În Italia voiam să ajungem, am fost minţiţi. Nu vrem să ne întoarcem, rămânem aici“, a spus unul dintre bărbaţi, care ştia puţină engleză.
Cei nouă cetăţeni afgani au fost daţi pe mâna celor de la Imigrări din Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII