10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCompaniile energetice, la un pas de înfiinţare

Companiile energetice, la un pas de înfiinţare

Ministrul desemnat al economiei, Adriean Videanu, a declarat ieri (ieri – n.r.), la audierile din comisii, că speră ca în prima şedinţă a viitorului guvern să fie aprobată hotărârea de înfiinţare a celor două companii energetice.
„Sper că mâine (astăzi – n.r.)guvernul obţine votul de învestitură, şi joi, în prima şedinţă a executivului, să şi aprobăm hotărârea de înfiinţare a celor două companii. Am făcut demersurile premergătoare în adunările generale ale acţionarilor, s-a aprobat procesul de înfiinţare a acestora, astfel încât 2010 să înceapă sub aspectul integrării celor două companii. Procesul final cred că va fi 30 iunie 2010“, a declarat Videanu, la audierile din parlament.
Democrat-liberalul a adăugat că, în privinţa celor două companii energetice, îşi doreşte să implice toate formaţiunile politice reprezentate în parlament. „Vom avea o dezbatere foarte serioasă cu toate partidele. E un proiect important pentru România şi nu trebuie să fie apanajul nici unei formaţiuni politice“, a mai spus Videanu.
În privinţa Companiei Naţionale a Huilei, Videanu a precizat că singura şansă de a mai investi în aceasta este integrarea ei într-una din cele două companii energetice ce vor fi înfiinţate, pentru a creşte eficienţa exploatării cărbunelui. El a vorbit despre un program de restructurare, discutat cu sindicatele, arătând că disponibilizarea minerilor aflaţi în pragul pensiei sau a celor bolnavi, negociată cu sindicatele, ar crea premisele angajării a 300-400 de persoane tinere. Videanu a mai spus că „nu se va închide nici o mină, ci va fi o evaluare strict economică a fiecăreia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII