5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajaţii de la Pulsor Scorniceşti au ieşit în stradă

Angajaţii de la Pulsor Scorniceşti au ieşit în stradă

Muncitorii concediaţi de la Fabrica de piese auto Pulsor au ieşit ieri în stradă, sperând că vor reuşi să îi sensibilizeze pe edili şi să găsească soluţii pentru redresarea societăţii.

Sute de angajaţi de la Pulsor Scorniceşti au ieşit ieri în stradă, sperând că măcar în al doisprezecelea ceas vor reuşi să convingă conducerea fabricii şi autorităţile să renunţe la concedieri. Întrucât conducera unităţii a fost de negăsit în ultimele săptămâni, singura speranţă de redresare a fabricii era aceea ca autorităţile locale să intervină. Însă, edilul oraşului, care a ajuns primar în perioada în care ocupa funcţia de director al fabricii din Scorniceşti, i-a dezamăgit pe oameni. Primarul Constantin Nedelea a părăsit oraşul atunci când muncitorii disponibilizaţi se îndreptau spre sediul primăriei. „A plecat cu treabă la Slatina, probabil că a şi uitat de acest protest organizat de liderii de la Pulsor“, a spus Ion Prioteasa, viceprimarul oraşului.
„Noi te-am votat, tu ne-ai trădat!“, „Vrem să muncim, nu să cerşim!“, „Azi suntem noi, mâine veţi fi voi!“, au fost câteva dintre lozincile scandate de protestatari.
 
Nemulţumirile viitorilor şomeri

Măsurile luate de conducere de a închide fabrica începând cu 21 decembrie şi de a băga toţi angajaţii în şomaj fără a le da asigurări scrise că vor mai fi chemaţi la muncă, nerespectarea contractului de muncă, sigilarea secţiilor de producţie sunt doar câteva dintre nemulţumirile angajaţilor. „Vom da conducerea unităţii în judecată. Noi avem acţiuni la această fabrică şi vrem să ştim cu ce drept au sigilat halele. Dacă vor să scape de noi, să respecte contractul de muncă şi să ne dea salarii compensatorii. Avem la bază nişte meserii, iar primarul oraşului ne trimite să ne apucăm de agricultură. Mai bine ar crea locuri de muncă în oraş. Scorniceştiul este acum un oraş mort, iar oamenii nu au unde să lucreze“, a spus Gheorghe Drăghici, liderul sindicatului din fabrică.

„Se caută soluţii“

Trimiterea angajaţilor de la Pulsor în şomaj este singura soluţie, spune edilul  oraşului. „Ce se produce acum la Pulsor nu mai are căutare. Pe viitor, fabrica ori se retehnologizează, ori îşi reprofilează domeniul de activitate. Această soluţie cu şomajul este benefică pentru angajaţi, care, în această perioadă, vor avea o sursă sigură de venit“, a spus Constantin Nedelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII