10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLovite pe trotuar de o maşină scăpată de sub control

Lovite pe trotuar de o maşină scăpată de sub control

Două craiovence, mamă şi fiică, au fost rănite grav şi transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova joi, după ce au fost lovite în timp ce mergeau pe trotuar, de o maşină scăpată de sub control. 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a comunicat că joi, în jurul orei 13.30, Gabriel Vladu, de 26 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o Dacie pe strada Prelungirea Bechetului, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a lovit două persoane, pe Camelia Florea, de 15 ani, şi pe mama acesteia, Georgeta Florea, de 64 de ani, ambele din Craiova, care se deplasau pe trotuarul de pe partea dreaptă a drumului, în aceeaşi direcţie de mers cu cea a autoturismului. După ce le-a lovit pe cele două persoane, Dacia condusă de Vladu a intrat într-un Peugeot care era parcat pe trotuar.
Cele două victime ale accidentului au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova şi au rămas internate pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, Georgeta Florea a suferit mai multe fracturi de membre, iar fiica sa este în comă, fiind internată la Clinica de Terapie Intensivă. În urma cercetărilor, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este Vladu, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum – carosabil parţial umed, a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe trotuar. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Un accident asemănător a avut loc pe 28 iulie, pe bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova, când Alin Codiţoiu, de 20 de ani, din Bucovăţ, care conducea o Dacie, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe trotuar, unde a lovit-o pe Mihaela Barbu, de 16 ani. Minora a fost transportată la spital şi internată în Secţia de Reanimare, având piciorul stâng zdrobit. Medicii nu i-au putut salva piciorul, acesta fiindu-i amputat de la coapsă. Şi atunci accidentul s-a petrecut din cauza vitezei prea mari şi a carosabilului umed.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII