22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimul salon de fotografie pentru liceeni

Primul salon de fotografie pentru liceeni

Unul dintre evenimentele deosebit de interesante din cadrul Zilelor Craiovei a fost Salonul Municipal de Fotografie pentru Liceeni. Aflat la prima ediţie şi organizat de primărie, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Asociaţia Culturală Craiova, salonul „Craiova în imagini“ a beneficiat de înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Obiectivul organizatorilor a fost acela de a promova arta fotografică în rândul liceenilor, dar şi de a crea o arhivă cu imagini artistice din Bănie.
Dintre cele 140 de lucrări trimise de fotografii de liceu, doar 55 au fost selectate să intre în concurs. Juriul a fost format din personalităţi ale vieţii artistice craiovene – Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă din Craiova, col. (r) Mircea Anghel, AFIAP şi preşedinte al Fotoclubului „Mihai Dan Călinescu“, Victor Boldâr, EFIAP, Diana Nedelcu şi graficianul Viorel Pîrligras – care au ales în cele din urmă drept câştigători viitori artişti fotografi de la Colegiile „Fraţii Buzeşti“ şi „Elena Cuza“, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, Liceul „Henri Coandă“, Grupul Şcolar „Charles Laugier“ şi Grupul Şcolar „Traian Demetrescu“.
Marele Premiu „Nicu Dan Gelep“ i-a fost acordat lui Gabriel Coliţă, de la Liceul de informatică „Ştefan Odobleja“. Medalia de aur a revenit Teonei Goreci, de la Colegiul „Carol I“, cea de argint a fost acordată lui Alexandru Valerian Şerban, elev la Colegiul „Carol I“, iar medalia de bronz a intrat în posesia Elenei Miruna Popescu, de la Liceul de artă „Marin Sorescu“. S-au mai acordat: premiul special al Muzeului de Artă – pentru Camelia Ioana Opriţa, de la Liceul „Marin Sorescu“, şi premiul special al Fotoclubului „Mihai Dan Călinescu“ – pentru Antonie Dragoş Ionescu, de la Grupul Şcolar „Traian Vuia“. Premiile au constat în sume consistente de bani şi albume despre Craiova oferite de municipalitate, precum şi materiale foto şi alte premii oferite de sponsori – Digiland, Digiterra şi Photorangers.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS