12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCroitoru „simte“ că are şanse să treacă de parlament

Croitoru „simte“ că are şanse să treacă de parlament

După anunţarea echipei propuse, premierul desemnat, Lucian Croitoru, a spus că decizia de a include în noua formulă o parte din membrii executivului demis îi aparţine şi a afirmat că, la nivel intuitiv, „simte“ că are şanse de a trece de parlament.
„Eu am fost cel care a stabilit lista membrilor guvernului. Am văzut o altă insinuare pe diverse posturi de televiziune că această listă mi s-ar fi dat de la partid, bineînţeles, sub îndrumarea directă a preşedintelui etc. Eu am insistat cu tărie ca acest guvern să fie politic, am spus acest lucru de la început“, a afirmat Croitoru, precizând că Berceanu a fost primul pe listă deoarece „este un foarte bun administrator“.
Legat de şansele de a trece de parlament, în urma discuţiilor din ultimul timp, Croitoru a menţionat că, la nivel intuitiv, ar exista. „Dacă vă referiţi la cele două tipuri de cunoaştere, da. Din punct de vedere logic, ar trebui să spun nu, că aşa au spus. Din punct de vedere intuitiv, da, simt că da“. „Eu am putut să văd modul de dialog dinăuntru (de la consultarea cu liderii majorităţii – n.r.), când am fost singuri, şi tipul de declaraţii. Nu erau legături intime, erau numai legături declarative. Asta mi-a spus că unii dintre ei au înţeles mesajul meu şi că se vor gândi. Aceasta este intuiţia la care m-am referit“, a comentat Croitoru. Conform programului de guvernare transmis parlamentului vineri, noua echipă propusă spre învestire merge pe o formulă de 14 ministere alocate unor reprezentanţi PD-L şi unor tehnocraţi, din guvernul demis fiind păstraţi şapte miniştri.
Astfel, în echipa lui Croitoru sunt Bogdan Aurescu la Externe, Mihai Şeitan la Muncă, Familie şi Protecţie Socială, Daniel Funeriu la Educaţie, Vasile Blaga la Dezvoltare Regională şi Turism, Radu Berceanu la Transporturi şi Comunicaţii, Adriean Videanu la Economie şi Comerţ, Gheorghe Pogea la Finanţe, Cătălin Predoiu la Justiţie, Cristian Vlădescu la Sănătate, Teodor Paleologu la Cultură.
Emeric Florin Şaghi ar urma să ia MAI, Mihai Stănişoară va rămâne la Apărare, Sulfina Barbu – la Mediu, iar Adrian Rădulescu va prelua Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Cabinetul Croitoru intenţionează „să menţină cotele de impozitare a venitului şi profitului, precum şi taxa pe valoarea adăugată (TVA) la valorile existente – 16%, respectiv 19% – „pe parcursul perioadei de guvernare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII