21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj14.000 de votanţi doljeni nu au acte de identitate

14.000 de votanţi doljeni nu au acte de identitate

Prefectura Dolj, aflată în „febra“ pregătirilor pentru alegerile prezidenţiale, a descoperit că, în judeţ, aproximativ 14.000 de cetăţeni au actele de identitate cu valabilitatea depăşită. „Am hotărât împreună cu cei de la Serviciul evidenţa populaţiei ca, acolo unde numărul acestora este mai mare, să deplasăm o caravană astfel încât cetăţenii să îşi poată procura acte de identitate valabile pentru a putea merge la vot“, a declarat prefectul Eugen Georgescu. În ceea ce priveşte organizarea secţiilor de vot, acesta a explicat că, în prezent, se centralizează propunerile primarilor din judeţ pentru preşedinţi şi locţiitorii acestora, iar tragerea la sorţi urmează să se desfăşoare pe 28 şi 29 octombrie, la Tribunalul Dolj.
„Avem 646 de secţii de vot în judeţ, iar dintre acestea 128 reprezintă secţiile speciale. Am reuşit să asigurăm camerele web pentru supraveghere pentru toate secţiile speciale, dar şi sistemele informatice şi specialiştii IT pentru suportul tehnic. Înregistrările acestor camere vor fi trimise apoi la prefectură“, a mai spus Georgescu. Prefectul a adăugat că nu s-a stabilit, deocamdată, dacă aceşti specialişti IT vor fi şi plătiţi pentru munca prestată în ziua alegerilor, dar că se aşteaptă o hotărâre de guvern în acest sens.
Ca măsură suplimentară, prefectul Georgescu s-a gândit să doteze secţiile de vot cu lupe. Potrivit prefectului, acestea vor fi utile persoanelor cu probleme de vedere şi ar urma să fie folosite pentru a evita situaţia ca acestea şi însoţitorii lor să intre în cabina de vot în acelaşi timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS