17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarilor din Oltenia nu le place la Palatul Victoria

Primarilor din Oltenia nu le place la Palatul Victoria

Să fie un primar de oraş, fie el şi capitală europeană a culturii, prim-ministru al României? De ce edilul-şef din Sibiu şi nu altul? GdS i-a întrebat pe primarii din Oltenia ce părere au despre propunerea partidelor de opoziţie pentru funcţia de şef al guvernului şi dacă ar fi tentaţi să conducă Palatul Victoria în situaţia în care li s-ar propune acest lucru. Cu toţii au declinat oferta, spunând că le e mai bine în oraşul lor.

Primarul din Craiova, Antonie Solomon – PD-L

„Propunerea desemnării ca premier onorează orice persoană publică, şi mai ales un primar de mare municipiu. Am fost însă ales de craioveni să le reprezint interesele şi să guvernez oraşul, astfel că încerc şi cred că şi reuşesc să guvernez pe plan local, cu un consiliu care poate fi asemănat cu un cabinet guvernamental. Am început proiecte mari, avem o strategie pe termen mediu şi lung privind dezvoltarea oraşului şi nu pot să las lucrurile baltă şi să plec la Bucureşti. Nu comentez calităţile primarului din Sibiu sau din alt oraş al României şi nici cine este cel mai bun primar din ţară“.

Primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe – PD-L

„M-aş simţi onorat şi cred că aş face faţă cu brio, dar am foarte multe lucruri de rezolvat în Drobeta, promisiuni pe care le-am făcut când am venit la cârma primăriei şi nu pot să înşel aşteptările oamenilor. L-am apreciat pe Johannis, am auzit de el şi în rândul prietenilor, dar nu pot spune dacă este capabil sau nu pentru funcţia de premier“.

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru – PSD

„Cred că în rândul primarilor din România sunt oameni pregătiţi şi au experienţa necesară pentru a ocupa posturi unde răspunderea este mult mai mare. Eu nici nu vreau să mă gândesc la faptul că cineva mi-ar propune să fiu premier. Am un mandat de dus până la capăt la primărie şi mi-aş vedea de treabă aici. Sigur că este o onoare să ai o astfel de propunere. Cred totuşi că primarul Sibiului mai bine ar rămâne la primărie decât să se ducă pentru o lună sau o perioadă scurtă la guvern. Eu cred însă că el este cel mai indicat şi rezultatele avute la primărie îl recomandă. Poate genera echilibru politic şi poate ar face şi treabă. Cum a transformat oraşul pe care îl conduce, ar putea face ceva şi în fruntea guvernului. S-a înţeles bine cu toţi consilierii, a fost ales independent cu peste 90%… Îl văd pe primarul din Sibiu premier, dar nu pentru o lună de zile, ci pentru câţiva ani. Ar putea fi o soluţie pentru România“.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău – PD-L

„Eu îmi cunosc lungul nasului. Johannis nu e cel mai bun primar din ţară, dar a avut şansa ca Sibiul să fie declarat oraş european. Sunt mulţi primari în ţară – din Braşov, Alba, Craiova – care se mişcă bine. Eu consider că sunt bun aici, în Vâlcea. Sunt alţi oameni mult mai valoroşi care să ocupe funcţia de prim-ministru“.

Primarul municipiului Slatina, preşedinte al PD-L Olt, Darius Vâlcov, a spus că nu comentează dacă îşi doreşte o asemenea funcţie şi dacă ar putea face faţă responsabilităţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII