12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCad balcoane în Craiova

Cad balcoane în Craiova

Rafalele de vânt care au măturat ieri Craiova şi judeţul Dolj au lăsat în urmă copaci smulşi din rădăcini şi au doborât balconul unui bloc. Potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, ieri, în jurul orei 14.00, un cetăţean a sesizat faptul că un balcon de la etajul patru al blocului C15 de pe strada Maria Tănase s-a desprins şi este aproape să cadă.
La faţa locului au ajuns şi Detaşamentul 1 Pompieri cu o autospecială cu scară şi Descarcerarea, care au intervenit pentru izolarea zonei, ancorarea, tăierea şi coborârea balconului avariat cu ajutorul unei macarale. Potrivit inspectorului Mihai Ion, din cadrul RAADPFL, balconul s-a desprins mai puţin din cauza rafalelor de vânt şi mai mult din cauza faptului că nu a fost montat bine atunci când a fost construit blocul. Tot ieri, RAADPFL a fost solicitat să intervină pentru degajarea a zece copaci căzuţi din cauza vântului puternic.
„După ploaia de astăzi, pămânul este îmbibat cu apă şi copacii, mai ales plopii, sunt smulşi foarte uşor din rădăcini de vânt. Problema este că, dacă îi tăiam la timp, nu ne-am fi confruntat acum cu aceste situaţii, însă cetăţenii insistă să nu îi tăiem“, a explicat Mihai Ion. Pompierii şi lucrătorii RAADPFL au intervenit pentru ridicarea copacilor căzuţi în cartierul Craioviţa Nouă, la blocurile 60B1, 125 B, 8 şi 200K, dar şi în Rovine, la blocul F17, unde un pom a căzut pe o maşină, ca şi pe strada Victor Papilian. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, serviciile voluntare din cadrul primăriilor au intervenit în localităţile Bucovăţ, Coşoveni, Daneţi şi Ciupercenii Vechi, unde mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare cod galben pentru perioada 13-15 octombrie, fenomenele meteo prognozate fiind răcirea accentuată, intensificări de vânt şi precipitaţii importante cantitativ. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII