15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctoriţa Goga aruncă şpaga la alţii

Doctoriţa Goga aruncă şpaga la alţii

Doctoriţa de la Comisia de Expertiză a încercat să acrediteze ideea că o eventuală şpagă pentru pensionarea medicală o luau cei care întocmeau dosarele înainte de a ajunge la ea.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis vineri s-o păstreze în arest preventiv pe craioveanca Valentina Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii Dolj. Reamintim că doctoriţa, arestată cu o săptămână în urmă, după un flagrant de luare de mită, a depus mai întâi la Tribunalul Dolj o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Instanţa i-a respins cererea, dar doctoriţa a făcut recurs, care s-a judecat vineri la Curtea de Apel Craiova.

Dr. Goga: Mi s-a înscenat un flagrant ca să mi se ia locul

Apărătorul inculpatei, avocatul prof. univ. dr. Iulian Nedelcu, a făcut vineri tot posibilul să convingă completul – format din judecătorii Liliana Balaci, Mircea Şelea şi Constantin Diaconu – cu privire la nevinovăţia clientei sale. Le-a vorbit magistraţilor despre „suma modică, absolut insignifiantă“, de 500 de lei, găsită în biroul doctoriţei, apoi l-a criticat pe procurorul-anchetator pentru că i s-a adresat Valentinei Goga cu expresia „uitaţi-vă pe mânuţele dumneavoastră“, ceea ce ar reprezenta „o modalitate de persiflare şi de jignire a inculpatei“. A susţinut apoi că dr. Goga, „un om care a salvat mii de oameni“, nu prezintă pericol pentru societate şi, prin urmare, poate fi pusă în libertate, mai ales că „este la un pas de moarte, are tromboflebită“, prezentând, totodată, şi un certificat medical în acest sens.
De cealaltă parte, reprezentanta Parchetului a cerut respingerea recursului şi menţinerea arestului preventiv, dându-i totodată profesorului universitar şi o scurtă lecţie de procedură penală.
Oferindu-i-se cuvântul, Valentina Goga a susţinut în faţa judecătorilor că „mi s-a înscenat un flagrant ca să mi se ia locul, să fiu scoasă din lumea medicală“. Apoi a încercat să acrediteze ideea că, dacă se dau bani pentru pensionarea medicală, alţii sunt cei care iau şpăgile: „Se vehiculează ideea că s-ar da bani pentru pensionarea medicală, dar la mine vin dosarele gata făcute, întocmite de medicii şefi de secţii şi de şefa mea (dr. Georgeta Afrem – n.r.), iar treaba mea e doar o formalitate“. Vorbind apoi despre „banii soioşi şi mizerabili“ pe care nu dorea să şi-i însuşească, ci doar să-i restituie bolnavului, dr. Goga a susţinut: „Prezint destule garanţii că aş putea fi judecată în stare de libertate“. Cu toate acestea, completul de judecată a decis să respingă recursul, astfel că Valentina Goga rămâne în arest.

Bodyguard cu uniformă

La ieşirea din sediul instanţei, unul dintre agenţii de poliţie de la arestul IPJ Dolj a făcut exces de zel, ca să-i salveze onoarea doctoriţei. În timp ce traversa holul principal al instanţei, poliţistul – un agent-şef adjunct a cărui identitate reprezentanţii IPJ Dolj nu au vrut să o dezvăluie – a făcut tot posibilul ca Valentina Goga să nu fie filmată sau fotografiată. Mai întâi s-a aşezat în dreptul arestatei, ca s-o facă „invizibilă“, apoi a pus mâna în faţa obiectivului camerei de luat vederi şi a împins aparatul, îmbrâncindu-l pe fotoreporterul care îşi făcea doar meseria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

51 COMENTARII