14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeverinul este pregătit pentru iarnă

Severinul este pregătit pentru iarnă

Furnizorul de energie termică Romag Termo Drobeta Turnu Severin îi asigură pe localnici că stocurile de combustibil sunt pregătite pentru iarnă, iar tariful energiei a rămas nemodificat.
În depozitul Termocentralei Romag-Termo, sucursală a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, s-a dispus formarea unui stoc de 723.000 de tone de cărbune, cantitate suficientă pentru funcţionarea termocentralei care asigură abur tehnologic pentru uzina de apă grea Romag-Prod şi agentul termic pentru încălzirea locuinţelor severinenilor.
„În prezent, avem în depozite 716.000 de tone, însă, pentru că nu mai există spaţiu de depozitare, s-au limitat livrările zilnice“, a declarat purtătoarea de cuvânt a RAAN, Sabina Ciupagea.
Cu toate că regia are asigurată cantitatea de cărbune necesară pentru această iarnă, mai este nevoie de combustibil solid. „Trebuie să asigurăm stocurile necesare înainte de începerea programului de iarnă. Am primit confirmarea de la minister că programul a fost aprobat în şedinţa de guvern din 23 septembrie“, a precizat Aura Preda, directoarea comercială a instituţiei. În ultima şedinţă de consiliu local din luna septembrie, s-a stabilit ca tariful de distribuire a energiei să rămână acelaşi cu cel de anul trecut. „Preţul gigacaloriei este identic cu cel de anul trecut“, a declarat viceprimarul Nicolae Paponiu.
În Drobeta Turnu Severin, 29.000 de apartamente sunt racordate la energia termică. Şi pentru acest an, persoanele cu venituri modeste vor primi ajutoare pentru a-şi plăti facturile la căldură. Tariful gigacaloriei se ridică la 117,5 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS