14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRedacţie de ziar, spartă de hoţi

Redacţie de ziar, spartă de hoţi

Redacţia cotidianului Gazeta Oltului a fost călcată de hoţi în noaptea de miercuri spre joi. Persoane necunoscute au spart uşa de acces aflată în partea din spate a clădirii, situată pe strada Jianu din Slatina, şi au pătruns în birouri, de unde au furat laptopuri, calculatoare şi un aparat de fotografiat.
Potrivit angajaţilor ziarului, hoţii au încercat mai întâi să intre în biroul de contabilitate, dar nu au reuşit. Au pătruns apoi în biroul redactorilor şi tehnoredactorilor, de unde au furat două laptopuri, două calculatoare şi un aparat foto. Ulterior, ei au intrat la secretariat, fără a fura ceva de acolo. Angajaţii cotidianului spun că în redacţie se aflau sume de bani, dar şi alte bunuri, pe care hoţii nu le-au luat. „Se pare că nu i-au interesat banii, au vrut doar să ne fure calculatoarele ca să ne distrugă arhiva ziarului“, a spus una dintre ziariste.
Directorul cotidianului, Paul Dobrescu, bănuieşte că hoţul ar fi sau un fost angajat, sau o persoană care ar putea avea interese politice. „Este posibil să fie un fost angajat, dar nu a acţionat singur, ci ajutat de cineva. Aş prefera să fie un hoţ de rând, pe care să-l fi interesat aceste calculatoare şi memoria din ele pentru a face rost de nişte bani, decât să fie ceea ce bănuiesc eu, o persoană care să fi avut interese politice“, a spus Dobrescu. Poliţiştii au încept cercetările în acest caz. „Au fost efectuate audieri şi urmează să fie întocmit un cerc de suspecţi. Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de spargere şi furt calificat“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII