9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPediatru acuzat că a băut în timpul serviciului

Pediatru acuzat că a băut în timpul serviciului

Scandal la Secţia de primiri urgenţe de la Pediatria Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin. O asistentă de la Ambulanţă o acuză pe doctoriţa de gardă, Maria Gampe Crăciunescu, că a refuzat să consulte o fată de 14 ani.

Tinca Vâlceanu, asistentă la Serviciul de Ambulanţă, care a adus la spital o elevă de 14 ani care leşinase, o acuză pe doctoriţa de gardă, Maria Gampe Crăciunescu, că era sub influenţa băuturilor alcoolice şi că nu a vrut să îi primească pacienta.
Cearta a pornit de la refuzul doctoriţei de a interna o elevă de clasa a VIII-a, care leşinase la şcoală din cauza unei căderi de calciu. Colegii celor două cadre medicale susţin că între cele două cadre medicale există un conflict mai vechi.
Atât asistenta de pe ambulanţă, Tinca Vâlceanu, cât şi mama elevei susţin că doctoriţa de gardă a refuzat internarea fetei şi i-ar fi vorbit urât pacientei.
„Când a auzit că e presa la uşă, atunci a consultat-o. I-a vorbit urât, i-a spus că nu îi acordă nici un ajutor că are părul vopsit. Un medic aşa vorbeşte cu un pacient? Şi ce dacă e vopsită?“, a spus mama fetei.
Asistenta de pe Ambulanţă a spus că doctoriţa de gardă se poartă urât cu pacienţii pe care îi duce la Urgenţă şi că, de cele mai multe ori, consumă băuturi alcoolice la serviciu.
„Este beată! Să vină cineva să îi ia alcoolemia. Vorbeşte urât cu pacienţii. Nu a vrut să o primească pe fată la Urgenţă. Doamna doctor are alte preocupări. Să mă dea în judecată dacă nu am dreptate“, a spus Tinca Vâlceanu, asistenta de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.
Doctoriţa Maria Gampe Crăciunescu a negat acuzaţiile şi a spus că o va acţiona în instanţă pe asistenta de la Ambulanţă pentru jignirile aduse.
„Nu este adevărat nimic din ceea ce spune doamna asistentă. Eu nu am consumat băuturi alcoolice! Cum să beau la serviciu? Este adevărat că am întrebat-o pe pacientă câţi ani are şi mi-a spus că are 14 şi atunci eu i-am spus că este prea mică să se vopsească, asta în timp ce o consultam. Nu este absolut nimic adevărat în acuzele care îmi sunt aduse. Doamna asistentă este tot timpul recalcitrantă şi pusă pe scandal“, a declarat doctoriţa Maria Gampe Crăciunescu.
Mama fetei, care până la urmă a fost internată, spune că va face sesizări împotriva medicului care a refuzat să îi acorde îngrijiri fiicei sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII