13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectorii demişi, repuşi în funcţii

Inspectorii demişi, repuşi în funcţii

Noua echipă a ISJ Dolj este de ieri completă. Atât inspectorii generali adjuncţi, cât şi inspectorii de specialitate au fost schimbaţi. Cei care în urmă cu aproximativ cinci luni au fost demişi de Lelioara Nicola şi care au contestat în instanţă decizia s-au întors victorioşi, înainte de pronunţarea sentinţei.

Diana Buşoi, actuala inspectoare generală a ISJ Dolj, şi-a format noua echipă. Primii au fost numiţi inspectorii generali adjuncţi, care au primit ordinul de numire începând cu 7 octombrie. Alexandru Gâdăr şi Mihaela Moţăţeanu sunt noii generali adjuncţi. Ambii au o experienţă bogată, nefiind la primul mandat de inspector de specialitate. „În perioada 1 octombrie 2001 – 25 mai 2009, am fost inspector de specialitate pe disciplina matematică la Inspectoratul Şcolar. Din luna mai, de când am fost demisă, m-am întors la catedră, fiind titulară pe post în Colegiul Naţional «Elena Cuza». Imediat după ce am fost demisă, am contestat în instanţă, iar pe 21 octombrie voi avea cel de-al treilea termen de judecată. De astăzi (ieri, n.r.) am preluat atribuţiile Managementului de Personal – Inspecţii Şcolare“, a precizat Mihaela Moţăţeanu. În ceea ce îl priveşte pe Alexandru Gâdăr, acesta a mai ocupat această funcţie în urmă cu câţiva ani, iar până pe 7 octombrie 2009 a fost director adjunct la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“ din Craiova. Ca şi priorităţi ale lui Alexandru Gâdăr am putea menţiona: „graficul de inspecţii pentru acest an, pregătirea şi evaluările pentru clasa a VIII-a, pregătirea bacalaureatului etc.“.

Suita Lelioarei s-a întors la catedră

Suita Lelioarei a fost trimisă la catedră. S-au întors în locul lor inspectorii schimbaţi în luna mai de Lelioara Nicola, în primul rând cei care au avut curajul să conteste în instanţă eliberarea din funcţie. Doar doi au fost păstraţi de Diana Buşoi: inspectorul şcolar de religie – Gheorghe Pârva şi inspectorul de specialitate pe problema minorităţilor, Lucian Cherata. „Am luat decizia să-i readuc la Inspectoratul Şcolar pe cei 17 inspectori de specialitate care au fost eliberaţi din funcţie, abuziv, în luna mai, dar care au avut curajul să lupte pentru drepturile lor, contestând în instanţă. Nu am ţinut cont de culoarea politică atunci când am luat această decizie. În consecinţă, cei schimbaţi fac parte din toate partidele politice sau sunt oameni care nu au nici o legătură cu politica, însă sunt persoane care au avut rezultate foarte bune în activitatea didactică. Aceşti oameni au şanse reale să câştige, aşa cum s-a întâmplat şi în alte judeţe din ţară, şi oricum aş fi fost obligată să îi repun în funcţii. Pentru a evita astfel de situaţii, i-am repus în funcţie. Din echipa mea veche s-au întors inspectorii de specialitate de la Management: Cerasela Cremene şi Alexandrina Năstase, dar şi cei de la Resurse Umane. Odată cu aceştia, au revenit inspectorii de specialitate pe următoarele discipline: geografie, informatică, discipline tehnice, învăţământ preşcolar, învăţământ primar, limba engleză, limba franceză, fizică, chimie, socio-umane, arte“, a precizat Diana Buşoi. Din inspectorii de specialitate din cadrul ISJ care până pe 7 octombrie au fost simplii profesori sau manageri de unităţi de învăţământ, am putea aminti pe: Claudiu Crăciunoiu, fost director la Şcoala Ciupercenii Noi, la istorie: Dan Milotinescu – profesor în CN „Ştefan Velovan“, la biologie Carmen Călugăru – CN „Ştefan Velovan“, la matematică Tatiana Cristea – Liceul „Ştefan Odobleja“ şi Cristina Ungureanu -Şcoala nr. 34, la limba română Corina Andriescu – CN „Elena Cuza“ şi cu jumătate de normă – Stela Dojan – Şcoala nr. 36, la integrare şi programe europene – Diana Brătucu – Şcoala nr. 2, la educativ – Diana Giurbagiu – „Charles Laugier“, la perfecţionare – Ion Daniel, profesor la CN „Gheorghe Chiţu“, iar la educaţie fizică şi sport – Iliana Ionescu – „Ştefan Odobleja“. „Am încercat să nu cuplez norme, pentru a avea o echipă completă de oameni care să ducă la bun sfârşit atribuţiile, să poată acoperi perioada inspecţiilor şcolare. Am fost nevoită însă să desfiinţez şi două posturi la Coordonare reţea şcolară, şi câte o jumătate de normă de la disciplinele tehnice şi respectiv engleză pentru a mă încadra în numărul de posturi cerut de minister“, a adăugat Diana Buşoi. 

Lelioara a avut buzele cusute

GdS a obţinut lista cu inspectorii proaspăt numiţi, imediat ce ordinele de la Ministerul Educaţiei au ajuns la ISJ Dolj. Fosta echipă a învăţământului doljean nu s-a obosit să ofere astfel de informaţii, dar nici numele directorilor schimbaţi. Gazeta de Sud a depus chiar cereri pe Legea nr. 544 – liberul acces la informaţiile de interes public – încă din primele zile ale lunii septembrie, însă nici până acum nu a primit răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII