27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumul spre moarte

Drumul spre moarte

Tragedie pe DN 6, în judeţul Mehedinţi. Patru oameni şi-au pierdut viaţa ieri după ce maşina în care se aflau s-a izbit frontal de un tir încărcat cu 80 de tone de ulei.

Cei patru doljeni se duceau la Drobeta Turnu Severin, iar la volanul autoturismului Vento se afla Cristina Iancu, de 21 de ani. Aceasta a tras brusc de volan şi s-a izbit frontal de un tir care circula regulamentar. În urma impactului, şoferiţa, soţul ei, Viorel, de 25 de ani, şi părinţii acestuia, Mariana şi Costel Iancu, au decedat pe loc. Şoferiţa, de loc din Craiova, era studentă în anul II la Farmacie. Tânăra avea permis de conducere din anul 2007.

„Nici nu mai ştiu cum s-a întâmplat, cred că a tras de volan prea mult şi a venit direct în mine. Nu am putut să o evit“, a spus şoferul tirului implicat în accident.

Patru ambulanţe au sosit la faţa locului, dar medicii nu au mai putut decât să constate decesul. „La sosirea noastră, victimele erau decedate. Impactul a fost deosebit de puternic. Nimeni nu ar fi supravieţuit. Nu am făcut decât să confirmăm decesul“, a declarat Răzvan Angelescu, medic pe ambulanţă.
Pompierii de la Descarcerare au muncit aproape o oră ca să scoată cadavrele dintre fiarele contorsionate.
„Intervenţia a fost deosebit de grea. Victimele erau încarcerate la sosirea noastră. Din păcate, nu am mai reuşit să le scoatem în viaţă“, a declarat Gheorghiţă Nicolae, plutonier în cadrul ISU „Drobeta“.
Martorii evenimentului nu reuşesc să-şi explice cum s-a putut întâmpla aşa ceva.
„Este o adevărată tragedie. Nu ştiu ce s-a întâmplat, cred că fata care se afla la volan s-a speriat şi a intrat direct în tir“, a spus un martor.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au spus că este cel mai grav accident de circulaţie care a avut loc în acest an în Mehedinţi.
„Accidentul s-a produs pe DN 6, în dreptul localităţii Strehaia, şi este cel mai grav eveniment rutier din acest an. Cel mai probabil, impactul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate şi al vitezei excesive“, a declarat inspectorul-şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea.
Circulaţia rutieră a fost paralizată mai bine de două ore între Strehaia şi Drobeta Turnu Severin, iar poliţia încearcă să afle cauzele producerii accidentului.

Sora tânărului a avut alt destin

Mariana şi Costel Iancu se întorceau în locul din care au venit. Cu peste 20 de ani în urmă, pe când ea era însărcinată cu Viorel, au plecat din Severin şi s-au mutat în Podari. Ieri, destinul a vrut ca ultimul drum să fie către oraşul în care s-au iubit la început. De un an, de la nunta lui Viorel cu Cristina, nu mai fuseseră să vadă casa băiatului, la Severin. Ieri-dimineaţă, pe la 9 şi jumătate, au plecat toţi patru pe drumul morţii. „Când s-au urcat în maşină, erau cinci. Au umplut porbagajul cu de toate, că se duceau la copil. Loredana Marinela – taică-său o alinta Maridana -, sora lui Viorel, a coborât la Brădeşti, că e profesoară la şcoala de-acolo“. Maşina, un Volkswagen Vento, şi-a continuat drumul. La Strehaia, nimeni nu ştie ce s-a petrecut. Un tir plin cu ulei şi, în câteva secunde, cei patru oameni, copii şi părinţi, au murit.

Ieri a fost, azi nu mai e

În Podari, casa de la numărul 37 e încuiată. De când au aflat vestea, vecinele s-au strâns la poartă şi la răscuce de alei, plângând şi vorbind despre nenorocirea abătută peste loc. Nimănui nu-i vine să creadă. „I-am văzut de dimineaţă. Umpleau maşina cu zarzavaturi şi cu bucate strânse din munca lor. Se duceau la copil, la Severin, că era în concediu băiatul şi voia să le arate şi el rostul pe care şi-l făcuse cu Cristina. Ziceau că pleacă cu trenul, dar el s-a împotrivit, că de-aia avea maşină“, povesteşte, cu ochii în lacrimi, Mariana Ene. Viorel era farmacist. Îşi cunoscuse soţia pe când era în facultate. Se iubiseră şi, cu un an în urmă, se căsătoriseră. „Cât au învăţat copiii ăştia, şi el, şi Marinela. Au avut numai note bune şi în liceu, şi în facultate. Iar Mariana şi Costică erau nişte părinţi împliniţi. Ieri (miercuri – n.r.) am vorbit cu ea, făcea curăţenie pe la poartă“, îşi aminteşte Ioana Stancu. Nimeni nu înţelege încă ce s-a întâmplat. „Ieri a fost, azi nu mai e… Aşa e viaţa asta“, adaugă altă vecină.

Cristina, înmormântată alături de Viorel

„Crezi că ţie nu ţi se poate întâmpla nimic şi într-o zi sună telefonul şi cineva îţi spune că părinţii şi fratele au murit. Nimic nu mai rămâne după tine decât numele, dacă ai fost om bun. Nimic nu iei cu tine pe lumea cealaltă. Suntem piese pe o tablă de şah“. Mirela Chirea, vară bună cu Costel, amândoi de loc din Vâlcea, rămâne pe bancă, cu privirea pierdută. Întâi a sunat o verişoară din Suedia. Văzuse accidentul pe Youtube. „E o ironie asta. Se cunoscuseră la Severin (Mariana şi Costel – n.r.). Ea a rămas gravidă cu Viorel şi pe urmă s-au mutat aici. Soarta a vrut să se întoarcă să moară acolo de unde au plecat şi ultimul drum să fie la Severin“. În curte se strâng tot mai mulţi oameni. Socotesc, fac planuri: patru gropi, tencuială, bani, patru coşciuge… La Strehaia, la locul accidentului, părinţii Cristinei au decis ca fata să fie înmormântată alături de Viorel, pentru că s-au iubit mult. În casă n-a intrat nimeni. O aşteaptă toţi pe Maridana, să vină cu cheile şi să îndeplinească rostul şi datinile. O Dacie închisă la culoare se opreşte în dreptul porţii. Fata abia se mai ţine pe picioare. Plânge şi loveşte porţile, vărsându-şi neputinţa şi furia pe tabla inertă: „Unde rămân eu singură? De ce m-aţi lăsat?…“. O vecină o prinde în braţe şi-i strigă pe un ton de compasiune şi calm: „Linişteşte-te, că n-are cine să-i potrivească… Vrei să ajungi în spital?!“. „Vreau să mor…“, îi răspunde Maridana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII