20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Ţigări de contrabandă, descoperite de poliţişti  
Mii de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Olt, în urma unei acţiuni organizate de aceştia marţi, la Slatina. Oamenii legii i-au depistat pe C.F., de 38 de ani, şi pe D.M., de 36 de ani, ambii din comuna Obârşia, care deţineau într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria 4.000 de pachete de ţigări, fără acte de provenienţă. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că ţigările urma să fie comercializate. „Cadrele Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt au organizat şi executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile din tutun fără banderole legale de marcaj, ce provin din fraude vamale şi contrabandă şi pentru care nu există documente de provenienţă. Cu această ocazie au fost depistate două persoane care deţineau în vederea comercializării 4.000 de pachete de ţigări fără banderole de marcaj şi fără acte de provenienţă“, a precizat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Ţigările împreună cu autoturismul au fost confiscate de poliţişti. Aceştia au anunţat comisarii Gărzii Financiare Olt, care i-au sancţionat pe cei doi bărbaţi cu amendă de 60.000 lei.
Dana MIHĂILĂ

Viteza ucide
Un tânăr de 20 de ani din Târgu Jiu şi-a pierdut viaţa marţi noapte, într-un accident de circulaţie. Potrivit poliţiştilor, cauza evenimentului rutier a fost viteza excesivă. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că tânărul nu a adaptat viteza la ieşirea dintr-o curbă periculoasă, semnalizată corespunzător. Acesta a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit suprafaţa carosabilă, intrând în coliziune cu un copac. În urma impactului, conducătorul auto a decedat, iar un minor de 16 ani, pasager în autovehicul, a suferit leziuni, fiind transportat la spital. Cei doi tineri nu purtau centura de siguranţă. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.
Mihaela FLOROIU

Prins sub căruţa cu lemne
Un bărbat din oraşul Târgu-Cărbuneşti a decedat după ce căruţa plină cu lemne s-a răsturnat peste el. Bărbatul de 68 de ani se deplasa spre domiciliu cu un atelaj cu tracţiune animală, încărcat cu material lemnos, pe un drum forestier cu denivelări. Ajuns în zona podului de fier al CFR peste râul Gilort, atelajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub lemne. Victima a fost transportată la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde, ca urmare a leziunilor suferite, a decedat.
Mihaela FLOROIU
Arestaţi pentru furt din locuinţe
Doi bărbaţi din Corabia au fost arestaţi după ce au furat din casele unor localnici bani şi bijuterii. Costel B., de 26 de ani, şi Nicolae B., de 31 de ani, au fost identificaţi marţi de poliţişti. Potrivit acestora, în noaptea de 28 spre 29 septembrie, cei doi tineri au pătruns în locuinţele lui Claudian V. şi Clarei Ş., de unde au furat bani şi bijuterii în valoare de 500 de lei. Celor în cauză le-a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi furt calificat. Conform procurorilor, instanţa a decis arestarea acestora pentru 29 de zile.
Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS