10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCasă mistuită de flăcări

Casă mistuită de flăcări

Şapte persoane au rămas fără acoperiş deasupra capului după ce casa în care locuiau le-a fost distrusă de un incendiu puternic. Nenorocirea s-a întâmplat vineri dimineaţă, în comuna Bârza, din cauza unei butelii care a explodat.

Locuinţa unei familii din comuna Bârza, judeţul Olt a fost distrusă de un incendiu devastator vineri dimineaţă. Proprietara imobilului, Elisabeta Mitran, a aprins aragazul ca să îşi pregătească o cafea, dar, la scurt timp, butelia a explodat, iar imobilul a fost cuprins de flăcări. „Am aprins aragazul să fac o cafea şi am plecat în altă încăpere, să iau ceva. Când m-am întors în bucătărie, aragazul şi butelia luaseră foc. Am luat copilul din casă, am ieşit repede afară şi am strigat la vecini, să mă ajute să sting focul. Am rămas doar cu hainele de pe noi, nu ştiu ce o să facem acum şi unde vom dormi“, a povestit Elisabeta. Mai mulţi localnici au sărit în ajutorul femeii, încercând să stingă incendiul cu găleţile cu apă.
Flăcările s-au extins şi la casa vecină, proprietatea Florentinei Albeanu, dar aceasta a fost salvată. „Eram în casă, la televizor, când am auzit vecinii strigând la poartă. Am ieşit afară. Casa vecinilor ardea, iar focul se întinsese şi la a noastră. Am tras furtunuri de la fântână şi împreună cu un vecin am reuşit să stingem focul. Asta ne mai lipsea, să ne ardă casa. Abia o renovasem“, a spus Florentina.

Ajutor de la primărie

Pompierii din Balş au intervenit cu o autospecială pentru  stingerea incendiului. Aceştia au scos din casa mistuită de flăcări încă o butelie de aragaz, ce ar fi putut exploda în orice moment. „Din primele cercetări făcute la faţa locului se pare că incendiul a izbucnit de la o butelie de aragaz care ori a fost defectă, ori proprietarii au manevrat-o greşit şi a explodat. Imobilul a ars în proporţie de 80%. Intervenţia a durat aproximativ o oră, dar, din păcate, nu s-a mai putut salva nimic“. În imobilul care a ars locuiau proprietara acestuia, copiii săi, cumnata ei şi fiii acesteia. Cele şapte persoane au rămas acum sub cerul liber. Reprezentanţii Primăriei Bârza spun că îi vor ajuta să îşi refacă locuinţa distrusă în incendiu. „Îi vom ajuta cu materiale de construcţii şi tot ce putem ca să îşi refacă locuinţa“, a spus viceprimarul localităţii, Constantin Stoiculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS