5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Haos pe străzi

Centrul Băniei a fost vineri (pentru a câta oară?!) un coşmar din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de primărie. Şoferii craioveni, imobilizaţi în aglomeraţie, şi-au descărcat nervii claxonând şi suduind în stânga şi în dreapta, în timp ce poliţiştii de la Serviciul Rutier făceau eforturi disperate să descongestioneze circulaţia.
Ziua de vineri a dovedit încă o dată că, dacă vrea cineva să îşi bată joc de craioveni, e suficient să închidă centrul oraşului plus una-două străzi şi „distracţia“ e garantată. Numai că pentru şoferii surprinşi în coloanele de sute de metri nu a fost deloc amuzant. Zona Colegiului Naţional „Carol I“, spre exemplu, se aglomerase atât de mult încât se parcurgeau numai câţiva metri în zeci de minute. Străzile adiacente „gemeau“ de automobile imobilizate în şiruri de sute de metri fiecare. Biroul Poliţiei Rutiere Craiova a scos toate efectivele în stradă în încercarea de a face cât de cât ordine în trafic.
La intersecţia străzilor Maiorescu şi Mihai Viteazul, două echipaje de poliţie încercau vineri cu disperare să restabilească fluenţa traficului rutier. „Ce să le mai fac, unde şi cum să îi mai dirijez? Uitaţi-vă şi dumneavoastră! Maşinile sunt bară la bară pe toate străzile. Unii vin dinspre Unirii, alţii dinspre Madona Dudu, sensul giratoriu e blocat, spre Agronomie e aglomeraţie şi abia se înaintează, unde să îi trimit pe toţi? Nici nu reuşesc să îmi dau seama de unde vin atât de multe maşini“, a spus unul dintre poliţişti.
Potrivit subcomisarului Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, restricţiile de circulaţie au vizat strada Popa Şapcă, strada Unirii – de la intersecţia cu strada Mihai Viteazul până la intersecţia cu A.I. Cuza, şi strada A.I. Cuza – de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu strada Romul. „În perioada aceasta numai poliţist rutier să nu fii! A fost şi Ziua Mediului, ni s-a cerut să închidem şi sectorul de drum dintre strada Gh. Chiţu şi intrarea în Parcul «Romanescu». Am avut şi probleme cu semafoarele de la intersecţiile Carol I – Calea Bucureşti şi Arieş – A.I. Cuza, din cauza unei pene de curent“, a declarat Zuican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII