10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRodipet Group consideră contractul de privatizare aprobat tacit

Rodipet Group consideră contractul de privatizare aprobat tacit

Rodipet Group consideră aprobat tacit contractul pentru privatizarea Rodipet de către AVAS şi va acţiona în instanţă Autoritatea dacă aceasta nu semnează procesul de predare-primire, a declarat ieri directorul general adjunct al companiei, Florin Lungoci.
„Nu am primit nici o informare de la AVAS şi considerăm aprobat tacit contractul de privatizare. Tot ce mai poate face AVAS este să ia cunoştinţă şi să se prezinte să semneze procesul de predare-primire. În caz contrar, ne vedem nevoiţi să îi acţionăm în instanţă. S-ar putea să îi dăm în judecată şi pentru despăgubiri deoarece, prin acţiunile lor recente, ne-au creat un important prejudiciu de imagine“, a declarat Florin Lungoci.
Potrivit Rodipet Group, pe 10 mai, contractul privind privatizarea Rodipet de către AVAS încetează să mai producă efecte juridice, moment în care compania poate să acţioneze ca jucător pe piaţa de profil, sub incidenţa legilor comerciale din România şi din Uniunea Europeană.
De asemenea, acţionarii companiei vor pune în aplicare un nou proiect, şi anume vânzarea, la preţul pieţei, a 30% din acţiuni prin negociere directă.
„Totodată, luând în considerare criza economică şi financiară internaţională, precum şi lipsa de lichidităţi din piaţă, lansăm către editorii de presă propunerea ca datoria pe care Rodipet o înregistrează faţă de aceştia să fie convertită în acţiuni, la preţul pieţei, în urma negocierilor directe“, se arată într-un comunicat al Rodipet.
Pe 30 aprilie, acţionarul majoritar al Rodipet, Magnar Two, a înaintat o adresă către AVAS, prin care solicita închiderea contractului de privatizare, precum şi ieşirea de sub supravegherea Direcţiei Post-Privatizare deoarece, potrivit acestei adrese, compania şi-a îndeplinit integral şi la termen toate obligaţiile asumate în contractul de privatizare.
Florin Lungoci susţine că Rodipet are o cotă de piaţă de 33-37%, iar datoriile comerciale la momentul actual sunt cuprinse între 2,5 – 3 milioane de euro.
Compania Rodipet SA a fost privatizată în 2003, acţionari fiind în acest moment Magnar Two SRL – 83,9% (conform contractului de privatizare, 51% din acţiuni au fost gajate în favoarea AVAS), YourHotels SRL – cu 15,9% şi Bassam Raymond Istanbouly – cu 0,2%.
La sfârşitul lunii martie, Colegiul Director al AVAS a anunţat că a decis desfiinţarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumpărătorul nu a respectat obligaţiile investiţionale.
Autoritatea a decis executarea garanţiilor reale imobiliare constituite în favoarea AVAS asupra unui număr de 7.351.797 de acţiuni emise de Rodipet (în prezent, Network Press Concept SA ) şi reînscrierea Autorităţii ca acţionar pentru acest pachet, precum şi desfiinţarea cu daune interese a contractului.
Daunele interese, în sumă minimă, constau în penalizări calculate ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale în valoare de 1.905.499,512 lei, penalizări calculate ca urmare a nerealizării investiţiilor pentru dezvoltare în sumă de 375.232 de euro şi dividende încasate de cumpărător în perioada de valabilitate a contractului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU