10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞefia pieţelor, la concurs

Şefia pieţelor, la concurs

Administraţia pieţelor din Craiova va fi reglementată printr-un act normativ local, pe care consilierii municipali sunt chemaţi să-l voteze pe 30 aprilie. Potrivit documentului, actualul şef al serviciului, contestat şi chiar demis la un moment dat, îşi pierde „de drept“ mandatul la 90 de zile de la intrarea în vigoare a regulamentului.

 

Directorul Serviciului Administraţia Pieţelor şi Târgurilor Craiova, Gheorghe Călinoiu, ar putea fi băgat din nou în corzi dacă noul regulament de organizare şi funcţionare întocmit de primărie va fi aprobat de consiliul local. În acest caz, raportul de muncă al actualului manager ar înceta de drept la 90 de zile de la intrarea în vigoare a regulamentului. Noul manager va fi numit de primar în urma unui concurs care va fi organizat de primărie în termenul de 90 de zile. Gheorghe Călinoiu, aflat în ultimii trei ani sub tirul constant al autorităţii publice – primar şi consilieri -, a fost controlat şi sancţionat de nenumărate ori. În vara anului trecut, el a fost chiar demis în urma unei decizii a Comisiei de disciplină, care l-a acuzat de abuz în serviciu şi de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Călinoiu a atacat în instanţă primăria şi a câştigat procesul, fiind repus în funcţie pe 5 decembrie 2008. El a declarat în repetate rânduri că nu pleacă atunci „când vor alţii".

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu, regulamentul a fost elaborat în temeiul Legii administraţiei publice locale, republicată. „Proiectul a fost întocmit în baza Legii nr. 215/2001 republicate, ţinându-se cont şi de modificările legislative ulterioare precedentului regulament, din 2005", a spus Carmen Licu.

Directorul Pieţelor, Gheorghe Călinoiu, susţine că măsura „e cusută cu aţă albă". „N-am ştiut că au recurs la modificarea regulamentului ca să mă dea pe mine afară. Nu pot fi legale aceste prevederi, fiindcă ar însemna să organizeze două concursuri pentru aceeaşi funcţie. Eu am ocupat prin concurs acest mandat şi nu văd ce temei are primăria să organizeze altul. În primul rând, nu se respectă Codul Muncii. În plus, organigrama şi statul de funcţii pentru 2009 au fost deja aprobate fără a se schimba denumirea unităţii sau reorganizarea postului de director asimilat managerului. Şi mai am un semn de întrebare: cum poate primăria să organizeze concurs pe un post vacant când legea tocmai ce a interzis acest lucru?", a declarat directorul Călinoiu. El a precizat că, dacă acest regulament va fi considerat legal şi va fi pus în aplicare, va apela din nou la justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII