5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega, din nou în faţa judecătorilor

Morega, din nou în faţa judecătorilor

Şeful liberalilor gorjeni, Dan Ilie Morega, se va prezenta astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la procesul în care este judecat pentru dare de mită, împreună cu fostul ministru al muncii, Paul Păcuraru, trimis în judecată pentru luare de mită.

 

Procesul în care deputatul Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, este judecat pentru fapte de corupţie se reia astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti. Alături de Morega, în faţa magistraţilor va fi nevoit să se prezinte şi ex-ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse, Paul Păcuraru. Fostul demnitar din cadrul guvernului Tăriceanu a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut, sub acuzaţia de luare de mită, Dan Ilie Morega fiind acuzat, la rândul său, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de comiterea infracţiunii de dare de mită. Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, pe 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru, ministru al muncii la vremea respectivă, că îl va ajuta pe Mihnea Păcuraru, fiul acestuia, să obţină contracte de achiziţie publică în unităţile din minerit şi energie. Contractele aveau ca obiect formarea profesională la societăţile comerciale Complexul Energetic din Rovinari, Complexul Energetic din Turceni, precum şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Serviciu contra serviciu…

În schimbul favorului oferit de Morega, ministrul Paul Păcuraru trebuia să numească în fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj o persoană indicată de şeful liberalilor gorjeni. Conform anchetatorilor, Dan Ilie Morega era la conducerea celor trei unităţi economice amintite, aflate în subordinea Ministerului Economiei, având calitatea de membru în Adunarea Generală a Acţionarilor. La data la care Morega i-a promis ministrului Paul Păcuraru că îi va ajuta fiul, Mihnea Păcuraru depusese o ofertă de participare la Complexul Energetic din Turceni, în vederea achiziţionării contractului „Instruire cursuri protecţia muncii", în valoare de 45.500 de lei. Ulterior, societatea controlată de fiul ministrului a depus o ofertă de participare şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru contractul de achiziţie publică „Comunicare şi spirit de echipă", de 68.000 de lei.

Mizând pe influenţa pe care o avea la societăţile amintite, liberalul gorjean i-a promis ministrului Păcuraru că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contractele mai sus-amintite. Morega a şi fost pus de Paul Păcuraru în legătură cu Mihnea Păcuraru, iar pe 15 iunie 2007, ministrul a numit o persoană indicată de şeful liberalilor gorjeni în fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Potrivit procurorilor, firma lui Mihnea Păcuraru a depus o ofertă şi la Complexul Energetic din Rovinari. De menţionat că Dan Ilie Morega mai este judecat la Sibiu în dosarul „Bani pentru partid".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU