12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞi-a înjunghiat tatăl pentru a-şi salva mama

Şi-a înjunghiat tatăl pentru a-şi salva mama

O fată de 17 ani din localitatea gorjeană Bumbeşti-Jiu şi-a înjunghiat tatăl în timp ce acesta o bătea pe mama ei. Bărbatul şi soţia sa erau în proces de divorţ.

 

În familia lui Dumitru Dumitrescu, scandalurile erau la ordinea zilei. Bărbatul îşi bătea atât soţia, cât şi pe fiica sa cea mare. În noaptea de duminică spre luni, Dumitru a intrat peste soţia sa şi peste cele trei fiice ale lor. Aflat sub influenţa alcoolului, bărbatul a început să-şi lovească soţia cu pumnii şi picioarele. Roxana, fiica de 17 ani a celor doi, temându-se pentru viaţa mamei sale, a luat un cuţit de bucătărie şi i l-a înfipt în spate tatălui.

 

Certuri şi bătăi frecvente

 

Alertaţi de ţipetele femeilor, vecinii au chemat salvarea şi poliţia, iar bărbatul de 39 de ani a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, având cuţitul înfipt în spate. Dumitru a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale, iar acum se află la reanimare, fiind în afara oricărui pericol. Şi soţia sa a fost internată: „Femeia a fost adusă cu maşina unor vecini, era în stare de şoc, bătută şi foarte speriată. A fost internată la chirurgie şi este în afara oricărui pericol“, a spus medicul Diana Pătrăşcoiu, de la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. „De 18 ani de când ne-am luat, am avut numai scandaluri. Nu mă bătea numai pe mine, ci şi pe Roxana, care mă apăra mereu. Am suportat tratamentul lui pentru că avem împreună trei fete minore. Am fugit, dar m-a prins în curte şi a continuat să dea în mine. M-a strâns tare de gât, apoi am leşinat şi m-am trezit la spital“, a spus mama Roxanei. Şi bunica maternă a Roxanei a povestit cum ginerele său îşi bătea soţia şi fata cea mare. „Mă ameninţa şi pe mine că mă omoară pentru că le primeam la mine după ce le bătea el. Este un om rău şi foarte violent“.

 

„Mă bătea şi când era treaz“

 

Roxana a povestit că, de mai multă vreme, tatăl său o bătea. „Mă urăşte şi mi-a spus-o de multe ori. Nu mă suporta pentru că încercam să-mi salvez mama din mâinile lui. Ne bătea şi pe mine şi pe ea. Mă bătea şi când era treaz. Dacă nu făceam ce am făcut, o strângea de gât pe mama. Încercam să-mi apăr mama şi pe surorile mele cele mici“, a povestit Roxana. Fata este elevă la un liceu din Târgu Jiu.

Anchetatorii nu au dispus reţinerea minorei, luându-se în calcul şi faptul că Roxana a acţionat în legitimă apărare. „Anchetăm infracţiunea de tentativă de omor. Nu se pune problema reţinerii minorei. Ancheta este abia la început“, a declarat Emil Moţa, procurorul care se ocupă de caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII