5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil strivit de o poartă metalică

Copil strivit de o poartă metalică

Tragedie duminică seară în curtea unei grădiniţe din Drobeta Turnu Severin. Un copil de nouă ani a fost strivit de o poartă metalică de peste 200 de kilograme. Micuţul a intrat în curtea unităţii să se joace cu rolele, iar la un moment dat o poartă dezafectată s-a prăbuşit peste el, capul fiindu-i strivit între poartă şi ciment.

Grădiniţa era în reabilitare pentru următoarele şase luni, urmând ca şi gardul să fie renovat.

 

Dublă anchetă

 

Poliţia a deschis o anchetă pentru a afla dacă firma care reabilita grădiniţa are vreo vină. „Duminică, la ora 17.00, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Drobeta Turnu Severin a fost sesizat că în curtea unei unităţi de învăţământ o poartă metalică a căzut peste un minor, rănindu-l. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a stabilit că minorul, de nouă ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce se juca în curtea grădiniţei împreună cu alţi trei copii, a încercat să se urce pe o poartă metalică rezemată de gardul împrejmuitor al unităţii de învăţământ, moment în care aceasta a căzut peste el. Copilul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde ulterior a decedat. În prezent, continuă cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi a persoanelor responsabile de producerea acestuia“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Carin Sică.

Altă anchetă a fost declanşată şi de Inspectoratul Şcolar judeţean Mehedinţi.

„Am declanşat şi noi o anchetă, iar împreună cu poliţia vom găsi cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Din spusele educatoarelor şi ale administratorului, poarta era ancorată, dar probabil că a fost desfăcută pentru a fi furată şi vândută la fier vechi“, a spus inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Daniela Ghimeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII