13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Scurte ştiri

Liviu Manea mizează doar pe baschetbaliste autohtone

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Universitatea Craiova a renunţat luna trecută la toate cele trei jucătoare străine din lot, Jovana Maltez, Ivana Podrug şi Andreea Pinter şi le va înlocui numai cu baschetbaliste autohtone. Primul transfer din acest an al divizionarei A craiovene este cel al Andreei Cutaş, care s-a alăturat celorlalte două surori ale sale din lotul oltean, Cristina şi Alexandra. Andreea, care este sora geamănă a Cristinei, evoluează pe postul de extremă şi vine de la Olimpia Bucureşti. Antrenorul Liviu Manea a dezvăluit ieri că este foarte aproape să facă un transfer important: „Este vorba de Cristina Ciocan, jucătoare de bază a naţionalei României. Ea a jucat până acum la echipa spaniolă de prima ligă Arranz Jopisa Burgos şi este tentată de o revenire acasă. Este o jucătoare completă, care evoluează bine pe mai multe posturi“. Ciocan se află acum împreună cu Alexandra Cutaş la lotul României de senioare, iar diseară vor înfrunta reprezentativa Bosniei, la Otopeni. Interesant este că sportiva originară din Satu Mare a fost foarte aproape, în urmă cu câţiva ani, să joace pentru un club din WNBA, Charllote Sting, dar unele probleme la spate au făcut să pice acel transfer. Dacă semna cu Charllote Sting, Ciocan ar fi devenit prima baschetbalistă din România care evolua în cel mai puternic campionat din lume. Cât despre alte achiziţii, antrenorul Liviu Manea a exclus sosirea unor jucătoare străine în Bănie: „Mai avem nevoie de un pivot, dar, cu siguranţă, va fi o sportivă româncă. Nu ne permitem să mai aducem străine“. Divizia A feminină se reia pe 4 februarie.

Daniela MITROI

 

Oltchim joacă la Slatina

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca astăzi, de la ora 17.00, în deplasare la Slatina, contra formaţiei locale KZN, într-un meci restanţă contând pentru etapa cu numărul 11 din Liga Naţională. Înaintea acestei partide, chimistele se află pe primul loc al clasamentului, la un singur punct distanţă de principala urmăritoare, Rulmentul Urban Braşov, şi în mod normal nu poate avea prea multe probleme în faţa ultimei clasate. Vâlcencele s-au întors din Norvegia luni seară şi vor face deplasarea la Slatina în această dimineaţă. Tehnicianul Ivica Rimanic va folosi multe dintre handbalistele care au evoluat mai puţin în acest sezon, urmând să menajeze, probabil, o serie de titulare. Iată celelalte rezultate înregistrate în etapa a 11-a: CSM Ploieşti – Rulmentul Urban Braşov 29-40, HCM Hidroconcas Buzău – CSM Cetate Devatrans 24 – 30, Universitatea Jolidon Cluj – Tomis Constanţa 28-28, HC Zalău – HC Dunărea Brăila 22-22, Rapid CFR Bucureşti – HCM Baia Mare 33-30, HC Oţelul Galaţi – HCM Roman 36-27.

Andi NICULESCU

 

Hănescu, mai slab decât Monaco

Tenismanul Victor Hănescu a fost eliminat încă din primul tur al turneului de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii totale de 480.750 de dolari. Venit la acest turneu după o evoluţie foarte bună la Doha (Qatar), unde a ajuns până în sferturile de finală, sportivul nostru de 27 de ani, ocupant al poziţiei 44 în clasamentul mondial, nu a reuşit să-i facă faţă argentinianului Juan Monaco (49 ATP), pierzând în runda inaugurală cu scorul de 3-6, 4-6. În urma prezenţei pe tabloul principal, Victor Hănescu s-a ales doar cu 4.490 de dolari, însă nu va încasa nici un punct ATP de pe urma prestaţiei de la simplu. Victor Hănescu va evolua şi în proba de dublu, acolo unde-l are partener pe americanul James Cerretani, cei doi ajungând până în semifinale la Doha săptămâna trecută. La Auckland, Hănescu şi Cerretani îi vor întâlni în prima rundă pe argentinienii Agustin Calleri şi Juan Monaco.

Alexandru VÎRTOSU

 

Cârstea, în sferturile de dublu

Dacă la simplu a avut o misiune extrem de dificilă în compania rusoaicei Dinara Safina, fiind eliminată încă din primul tur de a treia jucătoare a lumii după 59 de minute, scor 6-2, 6-1, Sorana Cârstea a cunoscut succesul în proba de dublu la Sydney (Australia). Tenismana noastră şi rusoaica Vera Duşevina s-au calificat în sferturile de finală ale turneului dotat cu premii totale de 600.000 de dolari. Sorana Cârstea şi partenera sa au trecut în primul meci al competiţiei de dublul format din Svetlana Kuzneţova şi Nadia Petrova cu scorul de 6-2, 3-6, 10-6. Pentru calificarea în sferturile de finală, unde le vor întâlni pe Cara Black (Zimbabwe) şi Liezel Hubel (SUA), care sunt principalele favorite al turneului, cele două tenismene vor primi un cec de 4.750 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Alexandru VÎRTOSU

 

Verhoeven şi Sainz au fost primii

Olandezul Frans Verhoeven (KTM), pilot al formaţiei braşovene Vectra Racing Team, a câştigat etapa a noua a Raliului Dakar 2009 la secţiunea moto, desfăşurată între localităţile chiliene La Serena şi Copiapo. Verhoeven a fost cronometrat pe cei 430 km de probă specială în 5 h 56 min 8 sec, fiind urmat de francezul David Frétigné (Yamaha), la 3 min 9 sec, şi de coechipierul său de la Vectra, chilianul Francisco Lopez (KTM), la 3 min 40 sec. Singurul român rămas în concurs la clasa moto, Romeo Duicu, a încheiat cursa pe locul 58, la 2 h 1 min 9 sec în urma lui Verhoeven. La general, Marc Coma conduce cu timpul total de 37 h 4 min 47 sec, urmat de David Frétigné, la 1h 4 min 38 sec, şi alt francez, Cyril Despres (KTM), la 1 h 34 min 38 sec. Romeo Duicu se află pe poziţia 61 în clasament, la 13 h 42 min 59 sec de lider. La clasa auto s-a impus spaniolul Carlos Sainz (Volskwagen), care a terminat etapa în 5 h 56 min 8 sec, urmat de americanii Mark Miller (Volkswagen), la 1 min 47 sec, şi Robby Gordon, la 2 min 16 sec.

Alexandru VÎRTOSU

 

Bourdais a rămas pe dinafară

Francezul Sebastien Bourdais nu figurează, deocamdată, pe lista oficială a piloţilor angajaţi şi a numerelor de maşină pentru CM 2009 de Formula 1, care va debuta pe 29 martie, în Australia, tabel publicat ieri de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA). În dreptul echipei Toro Rosso-Ferrari este trecut doar numele elveţianului Sebastien Buemi. Al doilea constructor de automobile japonez, Honda, care a anunţat la începutul lunii decembrie retragerea din F1 din cauza crizei economice mondiale, se află pe listă, dar fără numele pilotului, având şi o notă pe tabelul FIA care arată că „echipa este în prezent de vânzare“. Iată numărul maşinilor şi numele celor care le pilotează: 1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), 2. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes), 3. Kimi Räikkönen (Ferrari), 4. Felipe Massa (Ferrari), 5. Robert Kubica (BMW Sauber), 6. Nick Heidfeld (BMW Sauber), 7. Fernando Alonso (Renault), 8. Nelson Piquet (Renault), 9. Jarno Trulli (Toyota), 10. Timo Glock (Toyota), 11. Sébastien Buemi (Toro Rosso-Ferrari), 12. Necomunicat (Toro Rosso-Ferrari), 14. Mark Webber (Red Bull-Renault), 15. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault), 16. Nico Rosberg (Williams-Toyota), 17. Kazuki Nakajima (Williams-Toyota), 18. Necomunicat (Honda), 19. Necomunicat (Honda), 20. Adrian Sutil (Force India-Mercedes), 21. Giancarlo Fisichella (Force India-Mercedes). Numărul 1 este atribuit campionului mondial, iar numărul 13 lipseşte, urmare a unei cutume (normă de drept nescrisă, adoptată prin tradiţie).

Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS