24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaPremieră a Naționalului din Craiova „Caliban și Vrăjitoarea”

Premieră a Naționalului din Craiova „Caliban și Vrăjitoarea”

Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță premiera spectacolului „Caliban și Vrăjitoarea” de Mihaela Drăgan, după  „Furtuna” de William Shakespeare.

Premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova pe 17 mai 2024 la ora 18:00, la Hotel Ramada Plaza. Spectacolul este o coproducție Giuvlipen și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și se va juca în limba romani și limba română.

Din distribuție fac parte actrițele Iulia Colan, Anastasia Dade, Nicoleta Ghiță și Zita Moldovan.

“Caliban și Vrăjitoarea” este o rescriere a „Furtunii” lui Shakespeare, titlu inspirat de cartea Silviei Federici cu același nume și de textele și discursurile revoluționare ale lui Frantz Fanon, Angela Davis, Malcom X, Ghassan Kanafani.

Cu ocazia premierei, va fi lansat si volumul de teatru bilingv cu același nume care va include atât piesa Mihaelei Drăgan cât și „Furtuna” lui William Shakespeare, acestea fiind publicate în limba română și în limba romani. Publicarea piesei de teatru  Furtuna/ O Baro Briśind în traducerea Noricăi Costache este un eveniment editorial cu o însemnătate majoră pentru istoria literaturii in general, dar și pentru romii din întreaga lume.

Mihaela Drăgan este o artistă multidisciplinară cu studii în actorie care trăiește în București și activează profesional în alte câteva țări. În 2014, împreună cu alte actrițe rome a fondat Teatrul Giuvlipen pentru care este actriță, regizoare și dramaturgă.

Citește și: Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu cu ocazia Zilei Europei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS