10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte ştiri

2009 va începe cu disponibilizări

În primele două luni ale anului viitor, peste 950 de angajaţi din Dolj vor rămâne fără locuri de muncă. „Până pe 29 decembrie, AJOFM Dolj a primit înştiinţări de la 24 de agenţi economici. Aceştia au anunţat disponibilizări de personal pentru perioada următoare astfel: pentru decembrie 2008 – 857 de persoane, pentru ianuarie 2009 – 909, iar pentru februarie 2009 – 48“, a declarat Alina Ghercioiu, inspector în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Potrivit acesteia, angajaţii care vor fi disponibilizaţi provin din domenii de activitate variate: construcţii, confecţii, comerţ, prelucrarea lemnului, industria auto, întreţinere spaţii verzi.

Andreea HORCONE

Sed Lex decide în 15 ianuarie dacă face grevă

Biroul Executiv al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, care susţine demararea procedurilor legale pentru declanşarea conflictului la nivel naţional cu noul guvern, a anunţat ieri că a convocat Comitetul Director pentru 15 ianuarie, în vederea luării unei decizii. Comitetul Director va discuta la jumătatea lunii viitoare deciziile cabinetului Boc referitoare la situaţia salarială a personalului bugetar cu venituri mici, se precizează în comunicat. De asemenea, Comitetul Director va decide dacă este necesară redeschiderea procedurilor de conflict cu noul guvern sau dacă acesta poate fi continuat fără a mai urma procedurile legale (deschidere conflict, grevă de avertisment, grevă generală). Biroul Executiv al Sed Lex a precizat, în comunicat, că „susţine demararea tuturor procedurilor legale privind declanşarea conflictului la nivel naţional, cu noul guvern, inclusiv greva generală, pentru a-i forţa să-şi respecte promisiunile electorale“.

NewsIn

Circulaţie îngreunată pe DN 67 D

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă între kilometrii 64 şi 71 pe drumul naţional 67 D, din cauza stratului de zăpadă de pe carosabil. Şeful Districtului Baia de Aramă al Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu, Ilie Maria, a spus că se acţionează cu materiale antiderapante în zonă.

DN 67 D este tranzitat în această perioadă de turiştii veniţi în nordul judeţului Mehedinţi pentru a petrece Sărbătorile la pensiunile din Baia de Aramă şi Băile Herculane.

Alin GHICIULESCU

Sediu nou pentru CARP Gorj

Pensionarii gorjeni care sunt membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) vor avea cât de curând un sediu nou. Acesta este finalizat în proporţie de 90% şi se află într-o centrală termică dezafectată. Potrivit proiectului, la parterul noului sediu se va lucra cu publicul, în timp ce la etaj vor fi amenajate birourile pentru salariaţi. De asemenea, sediul actual va fi modernizat şi reabilitat şi vor fi amenajate ateliere adresate pensionarilor membri. Pe lângă atelierele de croitorie şi tâmplărie, vor fi amenajate şi două cabinete medicale, unul de stomatologie şi unul de medicină generală. Tot în vechiul sediu va fi amenajat şi un club pentru pensionari. Valoarea proiectului se ridică la suma de 300.000 de lei.

Mihaela FLOROIU

Sărbătoare la DSVSA

Angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt au luat parte aseară la petrecerea de sfârşit de an organizată de instituţie. Întrucât bani alocaţi de la centru pentru astfel de evenimente nu sunt, Colegiul Medicilor Veterinari împreună cu Asociaţia Medicilor Veterinari şi sindicatul veterinarilor au contribuit cu fonduri pentru această petrecere de final de an. Potrivit şefului DSVSA Olt, Veronel Bolborea, la eveniment au participat mai bine de 100 de cadre medicale din întreg judeţul. „Organizarea petrecerilor de sfârşit de an este o tradiţie pentru DSVSA şi încercăm, pe cât posibil, să păstrăm acest obicei“, a spus directorul instituţiei.

Simona VÂRBAN

 

 

 

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS