17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoul sistem de parcare, la Slatina

Noul sistem de parcare, la Slatina

Modalităţile de parcare în oraşul Slatina, precum şi taxele aferente vor fi puse în discuţie astăzi de consilierii locali.

 

Aleşii locali vor stabili în cadrul şedinţei de consiliu local de astăzi noul regulament privind amenajarea, întreţinerea şi exploatarea parcărilor publice din municipiul Slatina. Deşi în ultima perioadă s-au tot construit diverse parcări fie în zona adiacentă blocurilor, fie pe mai multe străzi principale din oraş, acestea nu sunt suficiente. Slătinenii dau din colţ în colţ atunci când vine vorba să parcheze maşina în apropierea unei instituţii, pentru a efectua diverse plăţi, ori în zonele unde se desfăşoară activităţi de comerţ intens, gen pieţe. Spaţiile de parcare se dovedesc insuficiente, iar şoferii se văd nevoiţi să meargă sute de metri pentru a-şi lăsa maşina. În alte cazuri, conducătorii auto se încumetă şi parchează în locuri nepermise, de aceea municipalitatea doreşte să soluţioneze modul haotic în care oamenii îşi lasă maşinile în oraş.

 

Costuri în funcţie de zonă

 

Potrivit noului regulament, se doreşte înfiinţarea a două tipuri de parcare: curente cu plată şi ocazionale.

Primele vor fi împărţite pe mai multe zone (A, B, C) şi vor fi semnalizate corespunzător prin indicatoare şi marcaje de culori diferite. Pentru a obţine dreptul de a parca într-o anumită zonă, trebuie cumpărate vignete, în funcţie de zona în care cineva vrea să parcheze. Costurile acestora sunt diferite. Cea mai scumpă va fi cea din zona A. Ea este valabilă timp de 12 luni. După achiziţionare, ea trebuie afişată pe parbriz în loc vizibil.

Pentru parcările ocazionale se va percepe o taxă/oră, eliberându-se tichete. Acestea se vor putea face pe străzile importante din municipiu, precum şi în jurul instituţiilor. Pentru ele vor plăti taxe toţi şoferii, chiar şi slătinenii care deţin vignete.

Rămâne de văzut dacă proiectul care reglementează sistemul de parcare va trece de votul consilierilor şi dacă acesta va suferi modificări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII