16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal19 decembrie, ultima zi de vaccinare

19 decembrie, ultima zi de vaccinare

Prima etapă din campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a elevelor de clasa a IV-a se va încheia pe 19 decembrie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Sănătăţii Publice. Vaccinul care va rămâne neutilizat se va stoca la sediile autorităţilor de sănătate publică (ASP) judeţene până la următoarea vaccinare. Potrivit conducerii ASP Dolj, pentru fetele care au primit acordul părinţilor în vederea vaccinării, cea de-a doua doză de vaccin împotriva cancerului de col uterin va fi administrată la aproximativ şapte săptămâni de la prima, respectiv în perioada 12-30 ianuarie 2009. „S-a avut în vedere că unul dintre vaccinuri se administrează la o lună, iar celălalt, la două luni, cu o variaţie acceptabilă de 1-2 săptămâni“, a precizat prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, directorul executiv al ASP Dolj.

Ministerul Sănătăţii Publice va analiza oportunitatea unei noi campanii de vaccinare, pe parcursul lunilor martie-aprilie 2009, pentru fetele de clasa a IX-a, care nu au primit prima doză de vaccin în 2008, a mai spus Mogoş.

Părinţi, medici şi asistenţi medicali sunt invitaţi să participe astăzi, la ora 12.00, la sediul Facultăţii de Medicină din Craiova, la o întâlnire cu prof. dr. Vlad Tica, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România şi unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în obstetrică-ginecologie din ţară, care va explica oportunitatea vaccinării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS