12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOferta CEZ: beznă la suprapreţ

Oferta CEZ: beznă la suprapreţ

Clienţii distribuitorului de energie din zona Olteniei s-au săturat de desele întreruperi ale tensiunii în mai toate zonele Craiovei. CEZ se justifică prin faptul că lucrează noaptea, tocmai să nu deranjeze consumatorii.

Mai mulţi clienţi ai CEZ Distribuţie SA Craiova s-au plâns pe forumul GdS despre desele întreruperi ale energiei electrice în mai multe cartiere: George Enescu, Lăpuş Argeş, în Brazda lui Novac. Marţi seară nu a fost tensiune timp de două ore în centrul Craiovei şi pe Calea Bucureşti, mai exact pe strada A. I. Cuza până în zona Rotonda. Aici, tocmai s-au încheiat reparaţiile programate din timp pentru înlocuirea echipamentelor. În urmă cu câteva săptămâni, aceiaşi clienţi din zona A. I. Cuza – Rotonda au rămas fără curent electric timp de 12 ore. Consumatorii afectaţi de „bezna CEZ“ au înroşit liniile serviciului de deranjamente al distribuitorului de energie, dar robotul telefonic montat de companie i-a exasperat pe clienţii nemulţumiţi, care ajung să discute cu o operatoare abia după câteva minute de la iniţierea apelului. Marţi seară, căderea tensiunii a fost suficientă pentru a se face frig în apartamentele încălzite cu centrale termice şi pentru a le întrerupe orice activitate pe care o aveau consumatorii casnici în acea seară. „Tot timpul se întrerupe energia. Şi ziua, dar mai ales seara. Aseară (marţi – n.r.) s-a întrerupt curentul pe la 8.30. Cum nu a mai mers centrala, s-a făcut frig în casă. Nu înţeleg de ce sunt întreruperile acestea de la CEZ, pentru că tocmai au avut lucrări de modernizare la punctul de transformare de care aparţinem noi“, a susţinut un locatar de pe strada A. I. Cuza. În alte cartiere, cum ar fi George Enescu, energia se întrerupe aproape în fiecare noapte. „Nu ştiu cât durează întreruperile noaptea, dar văd la ceasul electronic faptul că a fost luat curentul electric. Mă tem doar să nu-mi ardă aparatura când revine, pentru că noaptea nu am cum să trag din priză combina frigorifică, televizorul şi centrala termică pe durata avariei“, a spus un cetăţean din George Enescu.

 

CEZ se justifică: grija pentru consumator

 

CEZ Distribuţie susţine că întreruperea de energie de pe A. I. Cuza – Rotonda a fost cauzată de o defecţiune care a afectat două posturi de transformare. A fost „o avarie în staţia Craiova Est provocată de o linie electrică subterană defectă şi care a afectat cele două posturi de transformare (PT 529 şi PT 548) care îi alimentează cu energie electrică pe consumatorii din zona A. I. Cuza – Rotonda. Avaria a fost remediată la ora 22.18, când toţi consumatorii au fost realimentaţi“, a anunţat CEZ la solicitarea GdS. În general, întreruperile CEZ sunt fie de modernizare pe care le efectuează compania în mai multe cartiere (cele anunţate din timp), fie avarii care apar din cauza echipamentelor vechi şi a suprasolicitării acestora. Furnizorul de energie spune că lucrează (modernizează) la 50 de posturi de transformare din oraş, dar nu pentru a elimina întreruperile de energie, ci „pentru a reduce timpul de întrerupere în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor“. CEZ ne mai anunţă că lucrările se fac pe timpul nopţii, iar motivul invocat este chiar acela de „protecţie“ pentru consumator: „Pentru a evita disconfortul acestora (al clienţilor – n.r.), mare parte din manevrele pe care le implică modernizările se fac în timpul nopţii, atunci când şi consumul mediu de energie este mai mic“. Întunericul furnizat de CEZ este plătit cu vârf şi îndesat de consumatori, deoarece CEZ are cel mai mare preţ la energia pentru consumatorii casnici, potrivit tarifelor reglementate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII