17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCarduri electronice pentru deţinuţi

Carduri electronice pentru deţinuţi

Printr-un ordin al ministrului justiţiei, persoanelor private de libertate li se ia dreptul de a primi mai mult de un pachet cu produse alimentare în greutate de zece kilograme pe lună. Această hotărâre i-a supărat pe deţinuţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Drobeta Turnu Severin din cauză că nu mai pot primi pachete de la rude de fiecare dată când au nevoie. Pentru a simplifica modul prin care ei îşi procură produse de la chioşcul comercial din penitenciar, directorul unităţii, Valentin Nazare, vrea să introducă un sistem de cumpărături cu carduri electronice.
Ordinul ministrului justiţiei nr. 2714 îi determină totodată pe deţinuţi să muncească, pentru a câştiga bani, cu care să-şi cumpere alimente şi ce mai au nevoie de la chioşcul aflat în unitate. În ordin se mai stipulează că persoanele private de libertate pot primi anual, în plus, trei pachete, cu ocazia Zilei Naţionale, a celei de naştere şi a unei sărbători religioase, cum ar fi Crăciunul.
Majoritatea deţinuţilor din cadrul PMS Drobeta Turnu Severin, care nu primesc pachete cu alimente de acasă, îşi procură cele necesare de la chioşcul din incinta unităţii, însă în baza unui tabel pe care este trecută suma, pe care o vor plăti din banii primiţi pentru muncile prestate. „Noi depunem diligenţe constante pentru buna aprovizionare a punctului comercial şi pentru menţinerea unui preţ competitiv. În viitorul apropiat, vrem să implementăm un sistem prin care persoanele private de libertate să aibă card de cumpărături. Şi acelaşi card electronic să poată fi folosit la convorbirile telefonice la care au dreptul. Dar asta, după ce terminăm cu reparaţiile capitale“, a declarat Valentin Nazare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII