17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCălătorii gratuite cu trenul pentru votare

Călătorii gratuite cu trenul pentru votare

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor primi o călătorie CFR dus-întors gratuită, către şi dinspre localitatea de domiciliu, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, pentru a putea vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, a decis ieri guvernul.
„Măsura a fost adoptată pentru a facilita exercitarea dreptului de vot al tinerilor care urmează o formă de învăţământ de stat sau particular acreditat ori care îşi desfăşoară activitatea în altă localitate decât cea de domiciliu sau care, din anumite motive, nu se găsesc în localitatea de domiciliu în ziua alegerilor“, se arată într-un comunicat al executivului.
Călătoria se va face cu trenul rapid, la clasa a II-a, iar biletul va fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, în baza actului de identitate.
Beneficiarii vor fi obligaţi să procure atât tichetul pentru drumul dus, cât şi pentru întoarcere.Călătoria de întoarcere se poate efectua doar pe 30 noiembrie sau 1 decembrie. Pe bilet vor fi menţionate numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate şi localitatea de domiciliu din actul de identitate.
Operatorii feroviari care asigură transportul acestor categorii de persoane vor prezenta la Ministerul Transporturilor – Direcţia Generală Economică şi Buget – o situaţie a călătorilor care au beneficiat de această gratuitate, în baza căreia vor recupera contravaloarea biletelor de la Ministerul Transporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU