22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBuletinele de vot vor fi distribuite vineri

Buletinele de vot vor fi distribuite vineri

Buletinele de vot, dar şi materialele electorale pentru alegerile parlamentare vor fi distribuite vineri către primarii localităţilor din judeţ. Prefectura Olt a verificat din nou buletinele, după ce le-a transferat de la tipografie la sala de sport a Colegiului „Nicolae Titulescu“, din Slatina. Ieri au fost repartizate pe localităţi şi celelalte materiale, respectiv ştampilele, tuşierele, dosarele etc. Prefectura a întocmit deja graficele de predare, respectiv primire a buletinelor de vot. „Toate materialele electorale vor fi distribuite, în baza graficului de predare pe care l-am realizat deja, către primarii localităţilor. Termenul-limită stabilit pentru distribuirea lor este vineri, până la ora 16.00. Am realizat deja şi un grafic de predare a buletinelor de vot către BEJ. Am făcut şi programarea pe localităţi pentru preluarea lor. Astăzi (marţi -n.r.) vom transmite o circulară cu cele două grafice, de predare şi preluare a buletinelor, către toate primăriile din judeţ“, a spus Virgil Panduru, subprefectul judeţului.

Între timp, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a transmis către prefectură componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare. „BEJ nu a înregistrat nici o contestaţie referitoare la componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare. Am înregistrat, în schimb, mai multe cereri de înlocuire a unor membri, de la toate partidele politice. Astfel de cereri vor mai veni probabil şi în perioada următoare, organizaţiile politice putând să înlocuiască, pentru orice motiv, membri desemnaţi în birourile secţiilor de votare“, a spus judecătorul Sorinel Vasile, locţiitorul preşedintelui BEJ.

Până mâine, serviciul de evidenţă informatizată a persoanelor din cadrul consiliului judeţean va pune la dispoziţia primarilor, în trei exemplare, copii de pe listele electorale permanente. Alte două exemplare ale aceloraşi liste vor ajunge, tot până mâine, la birourile electorale ale secţiilor de votare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS