17.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCadrele medicale din grădiniţe au ieşit în stradă

Cadrele medicale din grădiniţe au ieşit în stradă

Zeci de cadre medicale care lucrează în creşele şi grădiniţele din Râmnicu Vâlcea au protestat ieri în faţa prefecturii, nemulţumite că nu şi-au primit salariile de aproape două luni.

În Râmnicu Vâlcea sunt 82 de cadre medicale care lucrează în creşe şi grădiniţe şi care nu şi-au mai luat banii de aproape două luni. Fondul destinat Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru salariile cadrelor medicale din creşe şi grădiniţe s-a epuizat şi nu mai sunt bani pentru plata lor în octombrie, noiembrie şi decembrie. Când s-au alocat banii pentru salarii pe 2008, nu au fost prinse şi măririle lefurilor care au avut loc în acest an. Pentru a asigura salariile oamenilor pe ultimele trei luni ale lui 2008, sunt necesari 388.000 de lei.

„Primăria Râmnicu Vâlcea spune că banii vin de la finanţe pentru salarii şi acest lucru e adevărat. Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, Direcţia Finanţelor Publice (DFP) şi primăria trebuie să se întrunească pentru a rezolva problema salariilor pe octombrie, noiembrie şi decembrie“, a declarat Maria Costea, preşedinta Federaţiei SANITAS Vâlcea.

 

Trimişi la primărie şi la consiliul judeţean

 

Liderul SANITAS a susţinut că, deşi a vorbit cu conducerea prefecturii ca să facă intervenţii la guvern pentru alocarea unor fonduri, nu s-a făcut nimic până în prezent.

„Ni s-a spus acum că miercuri mai e o şedinţă de guvern, dar proiectul trimis de Vâlcea cu salariile nu e trecut pe ordinea de zi. Acum ne-au trimis la CJ şi la primărie ca să ne dea ei bani. Dacă am hotărât să facem acest proiect la sfârşitul săptămânii trecute, nu înţeleg de ce nu s-a trimis mai departe. Acest proiect trebuia să ajungă pe masa guvernului. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu prefectul Radu Renga şi cu subprefectul Anuţa Handolescu, a rămas ca prefectura să forţeze CJ să aloce bani primăriei, ca să se dea salariile. O să mergem şi la CJ, şi la primărie ca să vedem ce ni se spune şi acolo“, a spus Maria Costea.

La discuţia care a avut loc între protestatari şi conducerea prefecturii, presa nu a avut acces, pe motiv că nu mai sunt locuri. „Să ne dea salariile. Se fac două luni de când nu ne-am mai luat banii. După ce că avem salarii de mizerie, de 600 de lei, nici nu ni le dau. Avem rate la bănci şi copii de crescut“, a afirmat Maria Bucur.

Cadrele medicale au ameninţat că, dacă situaţia nu se va rezolva în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta, vor fi prezente la şedinţa ordinară a CJ Vâlcea, care va avea loc joi.

„Conducerea prefecturii ne-a spus că am venit să facem campanie antipolitică şi ne-a jignit că nu avem facultăţi. Acesta a fost motivul pentru care nu au lăsat presa să asiste la discuţie“, a spus o infirmieră.

Pentru a rezolva problema salariilor restante, conducerea prefecturii a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern, prin care a solicitat suma de 388.000 de lei, necesară pentru achitarea drepturilor salariale până la sfârşitul anului 2008.

„Banii ar urma să fie daţi din fondul de rezervă al guvernului. Au fost luate în discuţie şi alte soluţii, precum posibilitatea ca administraţia publică locală să furnizeze fondurile necesare“, a declarat Carmen Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a prefecturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU