10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeţinuţii, în vizită la muzeu

Deţinuţii, în vizită la muzeu

Zece deţinuţi de la Penitenciarul din Târgu Jiu au vizitat, la sfârşitul săptămânii trecute, secţia de istorie a Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu“, în cadrul unui parteneriat încheiat între cele două instituţii.

Colaborarea are ca scop ridicarea nivelului cultural-educaţional al deţinuţilor. Potrivit comisarului Lucia Prunariu, director adjunct al Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Târgu Jiu, cei zece deţinuţi fac parte din regimul deschis şi semideschis şi sunt persoane interesate de cultură, desfăşurând diferite activităţi în atelierele din închisoare.

Aceasta este a treia vizită făcută de deţinuţi în acest an, prima având loc în luna iunie, la Muzeul de Arhitectură Populară de la Curtişoara, iar a doua, în urmă cu aproximativ o lună, la Secţia de Artă din Parcul Central. Expoziţia vizitată conţine piese de arheologie, colecţii de arme, instrumente muzicale, monede şi obiecte meşteşugăreşti şi de ceramică, piese de port popular şi îmbrăcăminte ostăşească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS