22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Recursul DNA în cazul Cristea se judecă astăzi
Dumitru Cristea va afla astăzi dacă va ajunge sau nu după gratii, după ce se va judeca recursul înaintat de procurorii anticorupţie împotriva deciziei instanţei de judecată de a-l elibera pe fostul director general de la Complexul Energetic Turceni. Procurorii DNA Gorj au asimilat infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, de care este acuzat Cristea, pe cea de corupţie. În acest dosar, în care este vorba despre un prejudiciu de 800.000 de lei, este cercetat şi Mugurel Surupăceanu, candidat la Camera Deputaţilor din partea PSD Gorj.

Răniţi în impact
O fată de 19 ani şi un băiat de 20, ambii din Drobeta Turnu Severin, au ajuns în stare critică la spitalul de urgenţă din municipiu, după ce maşina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier. Dacia condusă de tânăr şi în care fata era pasageră a rămas fără frâne, fiind lovită de o autoutilitară, într-o intersecţie. „Am intervenit pe strada Mareşal Averescu din Drobeta Turnu Severin la un accident cu două victime. La sosirea echipajului de descarcerare, cei doi tineri erau prinşi în maşină. I-am scos şi i-am predat medicilor de la ambulanţă“, a spus George Breazu, plutonier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“. „Cei doi suferiseră comoţii cerebrale, aveau coaste rupte şi leziuni la mâini şi la picioare. I-am transportat la spital, unde vor rămâne internaţi“, a declarat Amina Nicolicea, medic pe ambulanţă.

Ajutor de stat pentru Celrom
Cei 800 de angajaţi ai Combinatului de celuloză şi hârtie Celrom Drobeta Turnu Severin pot fi liniştiţi. Comisia Europeană a dat aviz favorabil proiectului privind acordarea unui ajutor de stat de urgenţă, în valoare de opt milioane de euro, pentru Celrom. Pe lista proiectului de lege se află mai multe societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, valoarea totală a ajutorului ajungând la 100 de milioane de euro. Oltchim şi Celrom sunt primele două societăţi care beneficiază de un ajutor rambursabil în valoare de zece, respectiv opt milioane de euro.

Poluare misterioasă
Pete suspecte de produs uleios au fost observate pe râul Jiu miercuri dimineaţă, pe sectorul cuprins între localităţile Filiaşi şi Turceni. Poluarea a fost sesizată de observatorul de la staţia hidrometrică Filiaşi, care a comunicat Direcţiei Apelor Jiu Craiova că pe râu se observă pete discontinue de produs uleios. În urma verificării zonei situate între staţia hidrometrică Filiaşi – pod rutier DE 70 amonte până în localitatea Ţânţăreni, judeţul Gorj, s-a constatat prezenţa unor pete discontinue de produs uleios pe toată suprafaţa apei. Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au montat pe toată lăţimea râului Jiu două baraje plutitoare din materiale absorbante, în lungime de 158 m. Până joi, Direcţia Apelor nu identificase sursa poluatoare.

Gospodării fără curent
Patru sate arondate localităţii Târgu Cărbuneşti şi o parte din oraş vor fi debranşate temporar de la reţeaua de alimentare cu energie electrică. CEZ Distribuţie va sista sâmbătă, între orele 8.00 şi 16.00, furnizarea curentului electric pentru a efectua lucrări de revizie la staţia de 110 kv Târgu Cărbuneşti. „Din cauza acestor lucrări vor fi afectaţi consumatorii din satele Ştefăneşti, Cărbuneşti, Duţeşti, Tupşa şi o parte din oraşul Cărbuneşti. CEZ Distribuţie va face toate eforturile pentru a finaliza lucrările şi a relua furnizarea energiei electrice către consumatori în cel mai scurt timp“, a declarat Dan Popescu, reprezentantul Departamentului Comunicare, din cadrul CEZ Distribuţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS