23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDistribuţia presei locale, pe masa ministrului comunicaţiilor

Distribuţia presei locale, pe masa ministrului comunicaţiilor

Conducerea Asociaţiei Patronale a Editorilor Locali (APEL) s-a întâlnit ieri cu ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Karoly Borbely, şi cu reprezentanţii CN Poşta Română SA, pentru deblocarea situaţiei apărute la semnarea noilor contracte de distribuţie a presei locale.
În urma întâlnirii, s-a hotărât că Poşta va da dispoziţii în teritoriu pentru îngheţarea contractelor la nivelul actual şi blocarea negocierilor pentru noile contracte până în momentul în care se va găsi o formulă de calcul a comisioanelor, convenabilă pentru ambele părţi. Prin urmare, Poşta va continua să contracteze abonamente pentru presa locală.
Luni, 24 noiembrie, va avea loc o nouă întâlnire între părţi, până atunci reprezentanţii Poştei vor face calculele şi vor analiza propunerea de tarife înaintată de APEL, urmând să stabilească o calculaţie cât mai aproape de aceasta.
Ministrul comunicaţiilor, Karoly Borbely, a declarat că doreşte ca, până la sfârşitul lunii, situaţia să fie rezolvată şi publicaţiile să semneze contractele pe 2009 cu un nivel al comisioanelor convenabil pentru ambele părţi.
Problema comisioanelor pentru contractele de distribuţie presă a apărut în această vară când CN Poşta Română SA a remis numai companiilor care editează presă locală contracte de distribuţie cu comisioane mărite la valori inacceptabile şi care ar duce la dispariţia acestor canale de informare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS