14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSechestru pe două telefoane mobile

Sechestru pe două telefoane mobile

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj încearcă, în zadar, de ani buni să recupereze debitele de la Clubul Sportiv Minerul Motru, întrucât acesta nu deţine nici un fel de patrimoniu, ajungându-se în situaţia de a fi instituit sechestrul pe telefoane mobile.

 

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj pune sechestru pe „himere“, pentru a recupera datoriile Clubului Sportiv Minerul Motru, care înregistrează datorii de 2,3 milioane de lei. Pentru a încasa ce se mai poate din bani, Administraţia Finanţelor Publice (AFP) din Motru a instituit sechestru pe câteva bunuri ale clubului aflat în executare silită din anul 2007. Au fost aplicate popriri pe conturi, sechestru pe două telefoane mobile, în valoare de 225 de lei, precum şi pe o instalaţie de sonorizare în valoare de 5.000 de lei. De câteva luni, AFP încearcă să vândă, fără succes, bunurile respective, întrucât la licitaţiile ţinute nu se prezintă nimeni. Interesant este că funcţionarii AFP Motru nu au pe ce să mai instituie sechestrul pentru recuperarea debitelor, întrucât Clubul Sportiv din localitate nu deţine nici un fel de patrimoniu, terenurile şi clădirile folosite de sportivii de la secţiile de box, lupte şi fotbal aparţinând consiliului local.

 

„Sunt la pământ“

 

Potrivit directorului DGFP Gorj, Gheorghe Paraschivu, instituţia are de încasat de la Clubul Sportiv Minerul Motru 1,3 milioane debite şi peste un milion, majorări de întârziere la debitul existent: „Noi am instituit sechestrul pe ce am găsit acolo, dar este foarte greu să vedem vreun ban. Ne facem datoria, conform procedurilor legale, pentru că nu avem ce face. Am mai vândut un calculator şi alte «mărunţişuri» care figurau în patrimoniul clubului. În rest, nu avem pe ce pune sechestru, pentru că nu au nimic. Toate conturile lor sunt blocate, iar baza sportivă nu le aparţine. Se află în executare silită şi ştiu că funcţionează, dar la limită. Sunt la pământ, pe drojdie, cum se zice“, a declarat directorul Gheorghe Paraschivu. Clubul Sportiv Minerul Motru s-a aflat în 2005 în lichidare judiciară pentru declararea falimentului, însă, în mod paradoxal, a reuşit să supravieţuiască.

 

Au încercat să înfiinţeze altă structură

 

În august 2008, Consiliul Local Motru, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Sindicatele din minerit, actualii asociaţi ai clubului, au încercat să înfiinţeze o nouă structură, însă nu au reuşit să înregistreze la timp noul club, pentru a înscrie echipele în competiţii. Potrivit primarului din Motru, Dorin Hanu, instituţia pe care o conduce a finanţat în acest an Clubul Sportiv din Motru cu 150.000 de lei, însă banii au fost folosiţi numai pentru plata salariilor şi echipamentelor: „Am făcut acea asociere, dar târziu, şi nu funcţionează. Consiliul local urma să aibă la noul club, care pornea cu datorii zero, 45 de procente. Consiliul local deţine 11 procente la Clubul Sportiv Minerul Motru. Finanţele nu au ce să ia de la club, pentru că nu s-au dat decât salariile, iar aceşti bani şi cei pentru cheltuielile curente nu îi pot lua. Baza este concesionată de la noi şi atât. I-am mai ajutat să îşi ia banii, pentru că probabil rămâneau şi fără salarii. Anul acesta, consiliul local a finanţat clubul cu 150.000 de lei, din care am dat până în prezent 120.000 şi am stabilit să cumpărăm echipament sportiv din diferenţa rămasă, pentru echipele de copii şi juniori de la fotbal. Altceva nu putem face. O să vedem cum vom înfiinţa alt club, pentru că situaţia e clară la actualul. Se judecă reprezentanţii clubului cu Finanţele pentru recalcularea restanţelor, dar sunt datorii istorice şi nu văd de unde o să achite. Patrimoniu nu este. Probabil că o să înceapă să îi întrebe şi pe foştii manageri ce s-a întâmplat de s-a ajuns în această situaţie“, a afirmat edilul Dorin Hanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS