14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMureşan, deturnare de fonduri

Mureşan, deturnare de fonduri

Fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Mureşan, este responsabil pentru un împrumut nerambursabil primit din partea SUA, care a avut altă destinaţie decât se prevedea în acordul semnat de Guvernul României cu americanii, conform unei expertize care a fost depusă la dosarul de la Curtea Supremă. Concret, aproape 2,3 milioane de lei au fost schimbate în valută şi transferate în contul unui offshore din Cipru, Caltech Trading LTD, cu titlu de servicii consultanţă, se arată în expertiza din dosarul în care Mureşan este acuzat de deturnare de fonduri.

Acesta avea obligaţia să emită un ordin care să stabilească criterii de selectare a producătorilor agricoli pentru a primi suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de condiţionare şi depozitare a grâului. Numai că fostul ministru, prin ordinul emis, a dispus ca „sumele prevăzute pentru acoperirea cheltuielilor de condiţionare şi depozitare a grâului“ să se utilizeze pentru „realizarea de proiecte“, potrivit expertizei financiar-contabile.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Mureşan pe 12 septembrie 2003. Amânat de mai multe ori, procesul va fi reluat pe 21 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII