22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii i-au prezentat lui Piţurcă acuzaţiile

Procurorii i-au prezentat lui Piţurcă acuzaţiile

Procurorii anticorupţie i-au prezentat ieri selecţionerului Victor Piţurcă materialul de urmărire penală din dosarul „Valiza“. Acesta a stat la DNA aproximativ 20 de minute, plecând fără să facă declaraţii presei.

Antrenorul naţionalei de fotbal este cercetat pentru că ar fi semnat ca martor un precontract de vânzare-cumpărare dintre Gigi Becali şi omul de afaceri Radu Marino, document care constituie, de fapt, justificarea patronului Stelei privind suma de bani din valiza interceptată de procurori pe 7 mai.

DNA a anunţat, pe 9 mai, că a început urmărirea penală împotriva lui Gigi Becali pentru dare de mită şi împotriva lui Anton Doboş pentru complicitate la luare de mită. Alte două persoane mai sunt anchetate pentru complicitate la dare şi luare de mită: Teia Sponte, persoană din anturajul lui Becali – în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită – şi Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, cercetat pentru complicitate la luare de mită.

În perioada 5-7 mai 2008, Becali ar fi oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, preşedintele clubului Universitatea Cluj, precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca, în ultima etapă a campionatului de fotbal al României 2007-2008, clubul universitar să obţină cel puţin un egal în meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata Stelei la titlu.

Pe 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat în Cluj-Napoca, a fost găsită suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizată de procurori prin instituirea sechestrului asigurător. Acesta susţine că banii respectivi erau daţi de Gigi Becali pentru a cumpăra terenuri în Cluj şi nu pentru a premia jucătorii Universităţii Cluj în eventualitatea în care aceştia câştigau meciul cu CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU