12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUrmăriţii, încarceraţi

Urmăriţii, încarceraţi

În primele zece luni ale acestui an, 63 de persoane date în urmărire naţională au fost depistate şi încarcerate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Dolj. Toate erau date în urmărire naţională în baza unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise de instanţele de judecată pentru comiterea de fapte antisociale. De asemenea, alte 18 persoane urmărite internaţional, pe numele cărora instanţele de judecată din Dolj au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost extrădate din diferite ţări. Alte 40 de persoane din Dolj, urmărite la nivel naţional, au fost găsite de la începutul acestui an.

Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, în primele zece luni ale acestui an, la nivelul întregii ţări, 2.558 de persoane urmărite naţional au fost prinse şi încarcerate. Poliţiştii judiciarişti au găsit în acest an 4.381 de persoane semnalate ca dispărute, dintre care 2.895 sunt minori. În aceeaşi perioadă, în urma colaborării cu autorităţile din alte state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol, poliţiştii români au reuşit localizarea şi arestarea pe teritoriul altor state a 1.241 de persoane urmărite de autorităţile române.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în prezent, în evidenţe figurează 195 de persoane urmărite naţional în baza unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi 16, în baza unor mandate de arestare preventivă. 54 de persoane sunt declarate dispărute, dintre care 12 minori. Alte 194 de persoane din Dolj sunt date în urmărire intenaţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS